EXCLUSIV  Răsturnare de situație. De ce a făcut Iulia Motoc parte din completul de decizie în cauza Kovesi v. România

Surpriză uriașă. Am aflat cum a ajuns, totuși, judecătoarea Iulia Motoc, în completul care a decis în cauza Kovesi v. România. 

Judecătoarea CEDO Iulia Motoc a făcut parte din completul care a decis favorabil pentru Laura Codruța Kovesi, în dosarul împotriva României, cu privire la revocarea acesteia de la conducerea DNA. Anterior, agentul guvernamental al României la CEDO de atunci, Viorel Mocanu, a făcut o cerere de recuzare a Iuliei Motoc din acest dosar. Răspunsul CEDO a fost afirmativ, conform acestuia. În ciuda răspunsului, când a venit decizia CEDO, am văzut cu toții că a fost factor de decizie și judecătoarea Iulia Motoc în această cauză. Printre motivele invocare pentru recuzare a fost și acela că "Motoc a vizitat-o pe Kovesi la Parchetul General, în decembrie 2018, şi imediat după această întrevedere fosta şefă a DNA s-a adresat CEDO, deşi trecuseră şase luni de la revocarea sa din fruntea DNA."

DCNews a făcut o solicitare către MAE, către agentul guvernamental al României la CEDO, pentru a primi răspunsul oferit de CEDO agentului guvernamental Viorel Mocanu, în dorința de a oferi cititorilor o bună și corectă informare.

Avocatul guvernamental ne-a indicat să luăm răspunsul CEDO pentru Viorel Mocanu de la Curtea Europeană și ne-a mai precizat următoarele: 

”Cu privire la scrisoarea la care faceți referire, Ministerul Afacerilor Externe precizează că la data de 1 octombrie 2019 ministrul afacerilor externe în funcție la acea dată a transmis Președintelui Curții Europene a Drepturilor Omului o scrisoare prin care a cerut instanței să nu țină cont de scrisoarea transmisă la data de 10 iunie 2019 de fostul agent guvernamental, întrucât demersul acestuia nu reflectă valorile si principiile Guvernului României și nu reprezintă poziția Ministerului Afacerilor Externe.”


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel