Iulia Motoc, DECIZIE în cazul Kovesi v. România. Controversă: Ce am uitat toți

Laura Codruța Kovesi, fostul procuror-șef al DNA, a câștigat la CEDO, împotriva României, în dosarul în care a contestat revocarea sa din funcție. Plângerea a fost făcută în luna ianuarie a anului 2019. După un an și cinci luni, CEDO îi dă câștig de cauză procurorului-șef european. 

În decizia Kovesi v. România, apare și numele unui judecător român din CEDO, al Iuliei Motoc. 

(w670)

Cerere de recuzare

Ne amintim însă că Viorel Mocanu, fostul agent guvernamental al României la CEDO, a făcut o cerere de recuzare a Iuliei Motoc din completul de decizie CEDO în dosarul Kovesi v. România. În răspunsul primit de la CEDO, conform spuselor avocatului Viorel Mocanu, Curtea a arătat că va ține cont de cererea de recuzare. La acea vreme, agentul guvernamental declara ”Curtea spune că va ţine cont de ceea ce spun eu. Au mutat cauza de la un judecător la un complet de trei judecători. Când vor repartiza cauza, vor ţine cont de cererea mea de recuzare”.

Însă, deși CEDO i-ar fi răspuns agentului guvernamental că nu ar urma s-o bage în componența completului pe Iulia Motoc, după cum arată decizia CEDO, aceasta s-a regăsit printre factorii de decizie. 

Vizita lui Motoc la Kovesi, invocată

Conform informațiilor apărute în toată presa la începutul lunii august 2019, judecătoarea Iulia Motoc s-ar fi simțit ”lezată” de această solicitare a agentului guvernamental al României. La vremea aceea, Viorel Mocanu spunea că cererea s-a bazat pe argumente precum ”Motoc a vizitat-o pe Kovesi la Parchetul General, în decembrie 2018, şi imediat după această întrevedere fosta şefă a DNA s-a adresat CEDO, deşi trecuseră şase luni de la revocarea sa din fruntea DNA.”

Informațiile apărute în presă în august 2019 nu sunt completate, până la această dată, de către judecătoarea Iulia Motoc, prin vreun drept la replică sau reacție a acesteia. 

Precizăm că o solicitare în acest sens a fost făcută de DCNEWS, în baza legii 544/2001, către Agentul guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel