RAR, instrument pentru şoferi. "Dacă şi tu ai senzaţia că Germania nu are atât de multe bătrânici care merg cu maşinile la piaţă..."

Facebook RAR
Facebook RAR

Registrul Auto Român vine în ajutorul celor care nu cred că maşina pe care urmează să o cumpere "a fost condusă doar de o bătrânică din Germania până la piaţă".

"Dacă și tu ai senzația că Germania nu are atât de multe bătrânici care merg cu mașinile doar până la piață și vrei să faci o achiziție verificată de specialiști, RAR eXpert ar putea fi acel prieten pe care să-l consulți înainte de a da banii pe mașina visurilor.

Pentru că nu au pregătirea de specialitate necesară, unii cumpărători pot fi ușor induși în eroare de cei care, cu rea credință, pun la bătaie mașini cu defecțiuni ascunse, cu valori nereale ale kilometrajul sau, mai grav, cu probleme de identificare. Acestea din urmă îi pot pune în situația nedorită de a cumpăra un autovehicul pe care să nu îl poată folosi.

Inginerii noștri pot evalua identitatea autovehiculului pe care doriți să-l achiziționați, starea lui tehnică, existența unor reparații neconforme la structura de rezistență sau eventuale intervenții asupra indicatorului de kilometraj.

Pentru a beneficia de aceste servicii, disponibile deocamdată doar la RAR Grivița (sediul central al instituției), puteți face extrem de simplu programare, fie telefonic în call center la numărul 021/9672, fie pe site-ul nostru www.rarom.ro, unde accesați butonul RAR eXpert, aflat pe prima pagină", transmite Registrul Auto Român pe Facebook. 

CIV-ul maşinii se trimite direct acasă. RAR, anunţ pentru toţi proprietarii de maşini

De luni, 18 iulie 2022, Registrul Auto Român implementează serviciul "CIV prin curier”. 

Astfel, persoanele care solicită eliberarea Cărții de Identitate a Vehiculului vor putea opta pentru expedierea acesteia la o anumită adresă specificată, prin intermediul unui serviciu de curierat rapid, transmite RAR pe Facebook.

"Mai exact, când veniți cu autovehiculul la RAR, după identificare și verificare, puteți pleca fără să mai așteptați eliberarea actului (CIV). Îl veți primi prin curier, dacă solicitați acest lucru, în maximum 3 zile lucrătoare, termen care poate fi prelungit doar în situația excepțională în care emiterea CIV este condiționată de răspunsul altor entități externe. RAR NU taxează acest serviciu. Veți plăti doar taxa de curierat la primirea documentelor“, a precizat Alina Niţă, director general RAR.

Clienții vor putea menționa pe cererea de activitate pe care o completează la sediul RAR faptul că doresc primirea CIV prin curier și vor scana cu un telefon mobil un cod QR care permite accesarea directă a linkului pentru înregistrarea solicitării. Aceste facilități vor fi disponibile la intrarea în fiecare reprezentanță RAR din țară.

Rămâne în vigoare și opțiunea de ridicare personală a Cărții de Identitate a Vehiculului, direct de la ghișeul reprezentanței teritoriale unde a fost efectuată activitatea.

Acest nou serviciu a fost conceput în special în beneficiul clienților care nu au domiciliul în orașele reședință de județ, unde sunt situate de regulă reprezentanțele RAR, și care astfel au de parcurs distanțe mai mari pentru revenire. De asemenea, prin acest demers se decongestionează și zona de așteptare pentru clienți.

CITEŞTE ŞI Maşina la care expresia "priveşte cerul" capătă sens. "De obicei prezentăm şi date tehnice, dar nu ştim cine ar mai fi atent"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel