Raportul GRECO. Siegfried Mureşan, mesaj clar pentru ministrul Justiţiei

Europarlamentarul liberal Siegfried Mureşan a transmis un mesaj clar ministrului Justiţiei, Ana Birchall, după publicarea raportului GRECO. 

"Raportul publicat astăzi de Grupul Statelor împotriva Corupţiei (GRECO) spune foarte clar: „Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție este o anomalie a cadrului instituțional, poate fi folosită necorespunzător și supusă unei ingerințe nejustificate în procesul de justiție penală”. GRECO propune desființarea acestei secții.

Am văzut deja cu toții cum a fost folosită de Dragnea, Toader și PSD pentru a sabota șansele Laurei-Codruța Kovesi la funcția de procuror-șef european. Acesta a fost unicul ei rol: să fie o coadă de topor în mâna politicienilor care vor să saboteze actul justiției.

Toate instituțiile internaționale competente critică înființarea acestei secții care încalcă independența justiției, încalcă valorile europene și încalcă prevederile tratatelor UE privind respectarea statului de drept", a scris Mureşan. 

Mesaj pentru Birchall

"Actualul ministru al Justiției trebuie să vină de urgență cu propuneri pentru desființarea secției, iar Consiliul Superior al Magistraturii trebuie să abandoneze procedura de instalare în funcție a noului șef al Secției Speciale!", a conchis europarlamentarul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel