EXCLUSIV  Raport MCV. Victor Ciutacu: PSD ar putea avea de câștigat din asta

Victor Ciutacu
Victor Ciutacu

Jurnalistul Victor Ciutacu a comentat, pentru DC News, concluziile raportului MCV, și a enunțat câteva din cauzele pentru care s-a ajuns la această situație, ce ar putea fi chiar favorabilă PSD-ului. 

Ciutacu vede în discursul prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, în care critică România, un semnal pentru electoratul pierdut de PSD.

"Există un electorat latent care nu era nici anti, nici pro PSD, adică electoratul care înjură pesediștii că nu au făcut dreptate până la capăt, care își va schimba acum opinia. Sunt oamenii care încă mai cred că România e un stat național, unitar și indivizibil și care sunt foarte deranjați de aceste declarații care vin de la oficialii UE. Ești parte a unei uniuni, dar ai dreptul la autodeterminare. PSD-ul știe să fie hegemonic pe scena internă, iar acum, dacă Dragnea și ai lui vor ieși cu un discurs ferm și articulat pe ideea că noi nu ne supunem, că noi suntem noua Polonie sau vechea Românie, s-ar putea să li se întoarcă diferența de votanți pe care au pierdut-o de pe vremea când aveau peste 40 %. PSD are o pierdere de electorat vizibilă, dar aceste declarații ale europenilor ar putea să îi întoarcă pe cei plecați înapoi", a explicat Ciutacu pentru DC News. 

De ce nu există compatibilitate UE - PSD 

"Cea mai simplă explicație este să dai vina pe teoria conspirației, adică să spui că cineva mare de sus are ceva cu PSD-ul, dar probabil că este și vina acestui partid că nu a reușit niciodată să găsească o cale de colaborare. Dar există și un dram de adevăr în teoria asta a conspirației că mereu cei care au deținut majoritatea în UE au vrut un premier al lor.

Timmermans este un social democrat care a jucat tot mandatul pe mâna celorlalți. Corupția lor e infinit mai mare decât a noastră și vizează portul Constanța, șantierul naval de la Galați sau problemele pe care le are ING. Pe de altă parte, socialiștii noștri nu sunt în mare dragoste cu socialiștii lor. Dacă ne amintim de momentul 2012, cu temele date lui Ponta, chiar socialistul Martin Schultz a făcut asta. Să pui România în contrapondere cu Bulgaria care a refuzat să își înființeze DNA și să spui că vrei să ridici MCV în cazul lor... este ca în filmele cu proști. Dar și asta e o întrebare... de ce avem noi un tratament diferențiat", a mai zis jurnalistul pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel