Raport MCV. Robert Cazanciuc: România va avea un raport de țară pozitiv

Raportul Comisiei Europene din cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) pentru România va fi unul pozitiv, pentru al doilea an consecutiv, a declarat, vineri, la postul public de radio ministrul Justiției, Robert Cazanciuc.

"Evaluarea noastră, în baza dialogului cu oficiali din cadrul Comisiei, cu oficiali din cadrul statelor membre, arată că vom avea, pentru al doilea an consecutiv, un raport de țară pozitiv. În fond, raportul de țară nu face decât să reflecte starea de fapt existentă în România: un sistem judiciar independent, instituții de aplicare a legii eficiente și determinate să combată corupția, un angajament ferm al executivului de a susține financiar sistemul de justiție prin investiții în instanță și parchete. România putem spune că este astăzi un exemplu de bune practici în domeniul justiției — și m-aș referi la eficiența combaterii corupției, dar aș lua procesul de implementare a trei noi coduri în numai un an de zile, practic un proces unic la nivelul Uniunii Europene", a afirmat ministrul Cazanciuc, citat de Agerpres.

De asemenea, ministrul Justiției a precizat că luni și marți va avea la Bruxelles întâlniri cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene și comisarul pentru justiție, pentru a discuta printre altele și despre viitorul raport de țară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel