Ramona Mănescu: Fondurile structurale - soluția pentru ieșirea din criză

manescu
manescu

Coordonatoarea liberalilor în Comisia pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European, Ramona Mănescu, a intervenit în plenul Parlamentului European, în cadrul unei dezbateri referitoare la viitorul politicii de coeziune al UE. În opinia europarlamentarului român, fondurile structurale vor reprezenta soluția pentru  depășirea crizei, coroborate cu proceduri în vederea reducerii birocrației.

 "Fondurile structurale au un rol cheie în depășirea crizei economice și tocmai de aceea pentru următoarea perioadă de programare trebuie să ne asigurăm că atât la nivelul Comisiei cat și al statelor membre se vor lua masurile necesare pentru a asigura o rată de absorbție cât mai mare a acestor fonduri".

Avem nevoie în primul rând de proceduri mai simple și mai clare pentru a reduce birocrația și a asigura consolidarea capacitații administrative și implicarea reală a autorităților locale și regionale în procesul decizional dar și o mai mare flexibilitate în alocarea fondurilor",a afirmat Ramona Mănescu în plenul primei sesiuni a PE din 2013.

 Ramona Mănescu a salutat atenția acordată tuturor orașelor cu atât mai mult cu cat zonele urbane au resimțit cel mai pregnant efectele crizei economice, confruntându-se cu probleme grave precum șomajul, discriminarea și sărăcia.

 "Având în vedere rolul cheie al orașelor în realizarea obiectivelor Strategiei Europa 2020 precum cele economice, sociale sau de mediu, este evident că nu vom putea fi competitivi la nivel global decât dacă vom exploata eficient potențialul de dezvoltare al regiunilor și zonelor urbane, prin intermediul politicii de coeziune."

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel