Ramona Mănescu a solicitat CE încheierea procedurii de monitorizare a României prin MCV

 Europarlamentarul liberal, Ramona Mănescu, a solicitat, Comisiei Europene, în plenul parlamentului European,  încheierea procedurii de monitorizare a României prin mecanismul de Cooperare și Verificare. Solicitare vine înurma ultimului Raport MCV, prezentat la Bruxelles, care prezintă erori şi aduce prejudicii grave atât României cât şi cetățenilor ei, afirmă Ramona Mănescu.

"Acest mecanism a devenit un instrument de presiune care s-a îndepărtat de la obiectivul sau tehnic,, fiind politic în proporție de 80% şi doar 20% tehnic. Permanent, el a fost extins atât cantitativ, prin adăugarea de noi condiționalităţi, cât şi calitativ prin ridicarea standardelor inițiale, fără un temei juridic în tratatele constitutive sau tratatul de aderare."

 Ramona Mănescu este de părere că prelungirea monitorizării României, pentru o perioada incertă dar şi extinderea rapidă a mecanismului asupra altor domenii decât cele convenite în 2006, afectează din ce în ce mai mult credibilitatea şi calitatea României de stat membru UE cu drepturi depline. Citește și: Ramona Mănescu solicită clarificări de la Barroso pentru neadevărurile din MCV "Având în vedere reglementarea ambiguă a MCV, influenţa majora a factorului politic dar şi faptul că durata stabilită inițial, de trei ani din momentul aderării, a expirat, solicit CE să încheie procedura de monitorizare a României prin MCV."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel