Rafila, răspuns pentru PNL: Ce am făcut eu nu a mai existat în România de foarte mult timp

Foto: Facebook Alexandru Rafila
Foto: Facebook Alexandru Rafila

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, are o replică pentru PNL, după ce purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuț Stroe, l-a criticat. 

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, l-a criticat, joi, pe ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, că încă nu ar fi luat măsuri pentru a combate valul 5 al infectărilor cu Sars-Cov 2.

„Nu știu cine m-a acuzat de pasivitate. Acest gen de declarații de la persoane care probabil nu știu ce înseamnă o activitate responsabilă în favoarea sănătății publice, din punctul meu de vedere, nu au niciun fel de valoare. Eu și colegii mei lucrăm foarte mult în fiecare zi. Am pus la punct un sistem funcțional, care trebuie operaționalizat exact în aceste zile, un sistem cum nu a mai existat în România de foarte mult timp. Lucrul acesta pe care l-am rezolvat în 45 de zile cred că merită, dacă nu aprecieri, măcar abținerea unor persoane de la a critica ceva, fie nu cunosc, fie nu înțeleg, fie pur și simplu au o frustrare pe care o manifestă în spațiul public”, a spus Alexandru Rafila.

Declarațiile au fost făcute vineri, în cadrul unei conferințe de presă.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: Încercăm să ținem școlile deschise, dar nu cu orice preț

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că, prin măsurile luate, autoritățile vor încerca să țină școlile deschise.  

„Încercăm să ținem școlile deschise, dar nu cu orice preț... În funcție de evoluția pandemică, dar și de particularitățile noi Omicron... Această boală are o transmisibilitate foarte mare”, a explicat ministrul Sănătății.

Ministerul Sănătății și Ministerul Educației au decis să modifice modul de organizare a cursurilor școlare în timpul valului Omicron al pandemiei. Astfel, toate unitățile școlare dintr-un județ vor fi închise dacă unitățile medicale județene vor avea ocupate paturile ATI în proporție de 75%.

Situația va fi prezentată pe site-urile DSP și ale inspectoratelor școlare. În fiecare zi de joi se va decide modul de organizare a cursurilor în săptămâna următoare.

„Suntem încă departe de acest scenariu... pe măsură ce un județ se va apropia de pragul de 75%, acest lucru va fi cunoscut prin informații publice”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit cifrelor comunicate de ministrul Sănătății, cel mai mare grad de ocupare a paturilor este în județul Suceava.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel