Radu Tudor, șocat de protestele din Paris: Imaginea care a cutremurat întreaga lume

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă

Radu Tudor și-a început emisiunea din această seară cu un mesaj legat de protestele violente din Paris. Prezentatorul s-a arătat șocat de ce se întâmpla de 1 decembrie pe Champs-Elysee, prezentând o imagine care a devenit virală în mediul online.

"În acest weekend, s-au petrecut scene şocante la Paris. În timp ce noi sărbătoream Ziua Naţională, se petreceau nişte prosteste de o violență rară. Ceea ce s-a întâmplata a depăşit orice limită. Imaginea aceasta este din interiorul Arcului de Triumf. Aceşti protestatari - vestele galbene - au fost inflitrați de nişte elemente oribile care s-au dedat la vandalizme şi care au intrat în clădirea Arcului de Triumf şi au distrus această statuetă de patrimoniu naţional. Au vandalizat clădirea, au mâzgălit pereţii cu spray-uri cu vopsea şi au scris pe exteriorul Arcului de Triumf tot soiul de mesaje", a spus Radu Tudor, la Antena 3.

Acesta a prezentat o imagine "expresie a vandalizării'"din Paris, din aceste zilele, arătându-se șocat:

"Această imagine a cutremurat întreaga lume. De duminică dimineaţa, circulă pe toate paginile de internet, toate ziarele, toate televiziunile au prezentat-o. Este expresia victoriei vandalismului asupra tradiţiei şi istoriei. Dacă la Paris astfel de lucruri capătă forme aberante, cred că trebuie să ne punem foarte serios întrebarea: până unde poate merge un protest? Ce anume li se permite şi nu li se  permite unor manifestanţi, care pot avea cereri legitime, dar care sunt obligaţi să respecte nişte reguli. Vestele galbene au devenit o mişcare iniţiată pe Facebook, împotriva scumpirii preţului la carburant şi măririi accizelor şi taxelor. Cel mai important bulevard al Parisului, Champs-Elysee, a fost devastat".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel