Radu Tudor: Era inevitabilă această demisie. Cum vor fi afectate Ucraina și NATO

Laburiştii britanici ameninţă conservatorii cu alegeri anticipate, dacă nu instalează un alt interimar în locul lui Boris Johnson care se agață de putere / Foto Agerpres
Laburiştii britanici ameninţă conservatorii cu alegeri anticipate, dacă nu instalează un alt interimar în locul lui Boris Johnson care se agață de putere / Foto Agerpres

Jurnalistul Radu Tudor a vorbit despre demisia anunțată a lui Boris Johnson, despre presiunile din partidul premierului și despre reacția rușilor la aflarea veștii. 

Jurnalistul Radu Tudor a vorbit despre demisia lui Boris Johnson și despre modul în care dinamica Occidentului cu Ucraina ar putea fi afectată. 

”Era inevitabil să vedem această demisie, dată fiind presiunea politică în creștere în Marea Britanie, în special în partidul lui Boris Johnson. Pe mine mă interesează în schimb care ar putea să fie efectele în interiorul instituțiilor, unde Marea Britanie are o contribuție esențială și mă refer la NATO. Boris Johnson a fost un personaj care până zilele trecute a ținut steagul sus pentru ajutorarea Ucrainei, a avut o poziție foarte fermă de solidarizare a Occidentului împotriva Rusiei și din această perspectivă mă întreb cine ar putea să fie viitorul prim-ministru care să nu modifice poziția Marii Britanii, ci dimpotrivă să o întărească în interiorul NATO într-un moment foarte complicat”, a spus Radu Tudor.

”Comentarii ieftine”

În privința comentariilor lipsite de tact ale rușilor, Radu Tudor a afirmat că sunt ”comentarii ieftine”. 

”Comentariile ironice și ieftine ale lui Peskov, ca și cele ale lui Putin sau Medvedev, reprezintă un interes din ce în ce mai slab pentru noi. Cred că sunt autoizolați, cred că nu mai au niciun cuvânt de spus pe arena internațională și se îndreaptă cu mare viteză către excluderea din toate instituțiile internaționale relevante pentru războiul sângeros declanșat în Ucraina și pentru încălcarea repetată a tuturor regulilor dreptului internațional, drept pentru care, reacția Moscovei în momentul de față o consider total lipsită de relevanță, importantă este stabilitatea politică în Marea Britanie și contribuția fundamentală a acestei țări la întărirea unității occidentale”, a adăugat jurnalistul. 

Citește și: Prima reacție a Kremlinului după anunțul demisiei lui Boris Johnson: Nu îi place de noi, nici nouă de el

Boris Johnson și-a dat demisia

"E clară acum dorința majorității parlamentare că e nevoie de un nou premier și un nou lider al Partidului Conservator. Am agreat cu liderii partidului că procesul de alegere a unui nou lider trebuie să înceapă acum. Voi servi în funcție până când noul lider va fi ales. Vă mulțumesc tuturor pentru voturile date Partidului Conservator. Am luptat din greu în ultimele zile pentru a continua să vă servesc așa cum am promis. (...)

Sunt extrem de mândru de realizările acestui guvern în ceea ce privește Brexit, pentru a rezolva relațiile noastre cu continentul, pentru a recupera puterea acestei țări de a-și face propriile legi în Parlament. Sunt mândru că am fost liderii Occidentului în lupta cu Vladimir Putin", a spus Boris Johnson.

"Le-am spus colegilor că nu trebuie să schimbăm Guvernul, dar situația este dificilă", a mai spus premierul britanic. Citește continuarea AICI

Palatul Buckingham neagă că Regina ar fi vorbit cu Boris Johnson înainte de anunțarea demisiei

Palatul Buckingham a refuzat să comenteze dacă regina Elisabeta a II-a a avut vreo comunicare cu premierul britanic Boris Johnson joi dimineață, a informat agenția de presă britanică AP și CNN. 

Regina se află la Castelul Windsor, iar Circulara Curții a înregistrat că și-a ținut audiența săptămânală prin telefon cu Johnson miercuri seara, potrivit PA.

Guvernul lui Boris Johnson a fost afectat de o serie de scandaluri, de la acuzații de nerespectare a regulilor de carantină și dezvăluiri privind petrecerile ilegale organizate în Downing Street, până la acuzații de abuz din partea parlamentarilor conservatori. Keir Starmer, liderul Partidului Laburist din opoziție, a răspuns la informațiile conform cărora Boris Johnson demisionează din funcția de lider al Partidului Conservator, numind aceasta „o veste bună”. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel