Radu F. Alexandru critică dur reducerea cvorumului pentru referendum

Radu F. Alexandru
Radu F. Alexandru

Vicepreşedintele PDL, Radu Feldman Alexandru, critică dur inițiativa USL de a reduce pragul de validare a unui referendum la 30%. Democrat-liberalul spune că acest lucru este "inadmisibil" şi "de o gravitate maximă".

[caption id="attachment_321185" align="alignleft" width="310"] foto: jurnalul.ro[/caption]

"Reducerea pragului de validare a referendumului de la 50% plus 1 la 30% este un lucru de o gravitate maximă! Încalcă o decizie a Curţii Constituţionale din iulie 2012. Și subliniez iulie 2012, pentru că este vara neagră prin care a trecut România, cu toate consecinţele, acele derapaje inadmisibile şi cu ecou atât de nefast pentru România, în care Curtea Constituţională a stipulat clar: referendumul trebuie să asigure participarea a cel puţin jumătate plus unu", a declarat Radu F. Alexandru, citat de pesurse.ro.

Vicepreședintele PDL susține că reducerea cvorumului de participare la referendum este făcută pentru a crește puterea majorității parlamentare:

"Acum se încearcă reducerea acestui prag tocmai pentru ca o majoritate parlamentară să poată impune oricând prin referendum revizuirea Constituţiei, să poată suspenda preşedintele, să poată produce orice modificări în corpul constituţional, lucru total inadmisibil!".

Scăderea cvorumului de participare la referendum, adoptată în Senat

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel