Radu Alexandru cere demisia lui Ponta. Motivul: ICR

radu f alexandru
radu f alexandru

Senatorul PDL Radu F. Alexandru cere demisia premierului Victor Ponta, considerând că acesta, afișând un ”rânjet al unui om care nu ratează ocazia să probeze un îngrijorător infantilism politic”, a dat dovadă de un comportament ”descalificant” atunci când, după ce Crin Antonescu a devenit președinte interimar al României, s-a arătat dispus să transfere ICR în subordinea Președinției. 

”Domnule prim-ministru Victor Ponta, ați depășit orice limită! Dați-vă demisia!”, cere senatorul PDL Radu F. Alexandru, criticând declarația de luni seară a premierului Ponta.

”Luni seara, la ora 23, în conferința extraordinară de presă organizată imediat după pronunțarea decizilor Curții Constituționale, premierul Victor Ponta a considerat potrivit ca, la doar câteva minute după ce Crin Antonescu a fost desemnat președinte interimar al României, să-i întrebe ”…pe cei de la ICR dacă consideră că trebuie să rămână sub preşedintele României acum. Sau o să considere că e mai bine la Senat? Vorbesc serios, sunt gata să le respect decizia”, arată democrat-liberalul, în cadrul unui comunicat de presă.

”De la adoptarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 27/2012, din 13 iunie, prin care ICR a fost trecut de sub autoritatea preşedintelui în subordinea Senatului, ”cei de ICR”, alături de care mii de oameni din toată țara au protestat public împotriva unui act abuziv, care nu se justifica prin nimic decât prin resentimentele și spiritul de vendetă pe care liderii USL le nutresc față de toți cei care și-au exprimat puncte de vedere critice la adresa lor. Niciodată până acum premierul Victor Ponta nu a dat vreun semn că aude, că este pus pe gânduri de aceste proteste. Astăzi, cu rânjetul pe față al unui om care nu ratează ocazia să probeze un îngrijorător infantilism politic, premierul Victor Ponta afișează generozitatea seniorială a celui care nu are altă dorință decât de a fi pe placul celor care conduc una dintre cele mai prestigioase instituții culturale: ICR, întrebându-i dacă sunt dispuși să se dea pe mâna unui om, Crin Antonescu, care, la rândul lui, nu și-a ascuns furia și aversiunea față de personalitățile din fruntea Institutului”, se mai arată în documentul citat.

În opinia senatorului Radu F. Alexandru, premierul Victor Ponta, dă dovadă de un comportament ”descalificant”, care aduce mari prejudicii de imagine României, motiv pentru care cere demisia. ”Este un comportament descalificant care probează, mereu și mereu, gravele carențe mentale și de comportament ale unui om care aruncă pete tot mai greu de șters pe obrazul României. Domnule prim-ministru Victor Ponta, ați depășit orice limită! Dacă mai aveți o urmă de luciditate și de bun-simț, realizați răul pe care îl faceți zi de zi Țării și dați-vă demisia!”, conchide comunicatul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel