Putin vrea o nouă armată. Va construi cel mai mare centru de educație militar-patriotică pentru copii. Ce sunt centrele de predare Avangard

Putin vrea o nouă armată. Va construi cel mai mare centru de educație militar-patriotică pentru copii. Ce sunt centrele de predare Avangard / Foto: Kremlin.ru
Putin vrea o nouă armată. Va construi cel mai mare centru de educație militar-patriotică pentru copii. Ce sunt centrele de predare Avangard / Foto: Kremlin.ru

Rusia va construi cel mai mare centru de educație militar-patriotică pentru tineri.

Autoritățile ruse construiesc cel mai mare centru militar-patriotic de educație pentru tineri în nord-vestul țării, pe fondul unei militarizări mai ample a tinerilor ruși care s-a accelerat de când Rusia a invadat Ucraina, a informat presa pro-Kremlin, potrivit The Moscow Times.

Centrul de predare Avangard din regiunea Vologda este de așteptat să țină prima tabără de antrenament în 2023, cu 5.000 de copii și adolescenți care vor trece porțile sale în fiecare an, potrivit site-ului de știri pobedarf.ru.

Ce vor învăța copiii în aceste centre

Elevii de liceu și de facultate de acolo vor practica activități de tir, vor învăța abilități de navigare și vor dobândi cunoștințe în robotică și utilizarea dronelor, a declarat guvernatorul regiunii Vologda, Oleg Kuvshinnikov, citat.

"Am început să creăm cel mai mare centru de instruire și metodologie de educație militaro-patriotică din nord-vestul Rusiei, la instrucțiunile președintelui Vladimir Putin și cu sprijinul Ministerului rus al Apărării”, a spus el.

"Vom pregăti elevii de liceu și colegiu pentru serviciul militar, educație militaro-patriotică și dezvoltare fizică", a spus Kuvshinnikov în cadrul consiliului profesorilor săptămâna aceasta.

Ce sunt centrele Avangard



Primul centru de predare Avangard a fost deschis într-un parc din fara Moscovei în 2020. Ministrul Apărării, Serghei Şoigu, a declarat în luna mai a acestui an că centrele de educaţie militaro-patriotică pentru tineret Avangard vor fi construite și în alte oraşe ruseşti cu o populaţie de peste 100.000 de locuitori.

Centrele de educație fac parte din eforturile Kremlinului de a ridica o nouă generație de cetățeni loiali, care includ o Armată a Tineretului în creștere rapidă, programe de televiziune orientate spre tineret și patriotism și istoria războiului în legea educației a Rusiei.

Tinerii ruși nu susțin așa-numita "operație militară specială" a țării lor în Ucraina



Sondajele au arătat că rușii mai tineri sunt, în general, mai puțin probabil să susțină așa-numita "operație militară specială" a țării lor în Ucraina decât generațiile mai în vârstă.

De când a început invazia, autoritățile ruse au impus istoria patriotică în școli pentru copii de la 7 ani, au ordonat numirea consilierilor școlari "patriotici" și au modificat programa pentru a le preda liceenilor despre Ucraina dintr-un punct de vedere favorabil Kremlinului. Putin a impus educația patriotică în programa școlară a Rusiei în 2020, parte a reformelor constituționale controversate care i-au permis președintelui să-și prelungească conducerea de 20 de ani până în 2036.

Putin ridică îndoctrinarea populației la un alt nivel. În școli vor fi introduse cursuri pe teme socio-politice

Se pare că Vladimir Putin nu se mai mulțumește cu manipularea și îndoctrinarea populației prin intermediul presei și vrea sa facă acest lucru chiar și în școli. Pe baza calendarului socio-politic ac um se dezvoltă un program de ore de curs pentru elevi, pentru 32 de săptămâni, a declarat Serghei Novikov, șeful departamentului prezidențial pentru proiecte publice, scrie Interfax.

„Astăzi dezvoltăm un program de ore de curs, avem 32 de săptămâni pe an, astfel încât în ​​fiecare săptămână, împreună cu calendarul socio-politic, să putem vorbi cu copiii”, a spus Novikov în cadrul emisiunii „Maratonul de clasă” organizat de Academia Ministerului Educației din Rusia. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel