Putin speră ca de 1 decembrie să fie finalizată demobilizarea studenților și absolvenților din Donețk și Lugansk

Putin speră ca de 1 decembrie să fie finalizată demobilizarea studenților și absolvenților din Donețk și Lugansk / Foto: Kremlin.ru
Putin speră ca de 1 decembrie să fie finalizată demobilizarea studenților și absolvenților din Donețk și Lugansk / Foto: Kremlin.ru

Vladimir Putin speră ca de 1 decembrie să fie finalizată demobilizarea studenților și absolvenților din Donbas.

Demobilizarea studenților și absolvenților cu normă întreagă din Donbas ar trebui să fie finalizată la 1 decembrie, a declarat președintele rus Vladimir Putin, scrie Interfax.

"În ceea ce priveşte demobilizarea studenţilor, absolvenţilor şi a celor care învaţă la magistratură, atunci azi, 1 decembrie, ar trebui să se termine conform planului. Sper să fie aşa", a spus el la o întâlnire cu mai mulți tineri oameni de știință.

Vorbind despre situația din Herson, Putin a remarcat că patru universități din acest oraș s-au mutat de pe malul drept al Niprului spre stânga. În acest sens, el a subliniat necesitatea creării condițiilor pentru ca studenții acestor instituții de învățământ să își continue studiile.

"Mulți dintre ei continuă învățământul față în față. Trebuie create condiții adecvate pentru ei, iar acest lucru, desigur, se va face în același mod ca și pentru personalul didactic din aceste universități", a mai spus Putin.

Studenții din Republicile Populare Donețk și Lugansk au fost mobilizați pentru serviciul militar înainte ca aceste regiuni să fie anexate de Federația Rusă. La mijlocul lunii noiembrie, Putin a dispus demobilizarea studenților din Donețk și Lugansk. Șeful adjunct al Ministerului Educației și Științei al Federației Ruse, Grigori Gurov, a anunțat, joi, la Congresul Tinerilor Oameni de Știință, despre demobilizarea a peste 3 mii de studenți din Donețk și Lugansk.

Lavrov: Rusia atacă infrastructura care asigură potenţial de luptă al Forţelor Armate ale Ucrainei

Rusia aplică lovituri doar asupra acelor obiective ale infrastructurii ucrainene care asigură potenţial militar Forţelor Armate ale Ucrainei, a declarat, joi, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, în timpul unei conferinţe de presă pe probleme de securitate europeană, transmite Rador.

"Infrastructura care este acum atacată este infrastructura care asigură potenţial de luptă al Forţelor Armate ale Ucrainei, batalioanelor naţionaliste", a declarat ministrul rus de Externe.

După cum a subliniat Lavrov, în urma loviturilor de înaltă precizie sunt scoase din funcţiune obiective energetice, de care depinde activitatea Forţelor Armate ale Ucrainei şi livrarea unei cantităţi uriaşe de arme, cu care Occidentul dotează Ucraina ca să-i omoare pe ruşi".

"Ministerul rus al Apărării şi experţii militari, de altfel nu doar ruşi, ci şi americani, de asemenea experţi militari din alte ţări NATO, atrag atenţia asupra faptului că operaţiunea noastră militară a fost efectuată încă de la început astfel încât să fie minimizate orice consecinţe negative pentru populaţia şi infrastructura civilă", a mai spus Serghei Lavrov. Vezi mai mult AICI.

Miniştrii de externe ai OSCE, favorabili aducerii Rusiei în faţa justiţiei pentru crime de război în Ucraina

Miniştrii de externe ai OSCE au sprijinit joi, la reuniunea ministerială care se desfăşoară până vineri la Lodz (în Polonia) ideea de a aduce Rusia în faţa justiţiei pentru crimele de război comise în Ucraina de la invadarea acestei ţări, la 24 februarie, transmite EFE. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel