Putin mobilizează Rusia. Riposta lui Biden, la Adunarea Generală a ONU: Ar trebui să vă înghețe sângele în vene când auziți aceste lucruri

Joe Biden, președintele SUA, s-a adresat Adunării Generale a ONU. 

”Chiar astăzi, președintele Putin a făcut amenințări nucleare deschise împotriva Europei (...). Acum Rusia mobilizează mai mulți soldați care să intre în luptă, iar Kremlinul organizează referendumuri false pentru a anexa părți ale Ucrainei, încălcând în mod semnificativ Carta ONU. Lumea trebuie să considere aceste acte drept ceea ce sunt. Putin afirmă că a trebuit să acționeze pentru că Rusia era amenințată. Nimeni însă nu amenințase Rusia, nimeni, în afara Rusiei, nu a căutat să intre în conflict.

Mai mult, noi am anunțat, am avertizat că aceste lucruri urmau să se întâmple, astfel, încât lumea să le evite. Este războiul lui Putin, desfășurat cu trupele sale. Chiar înainte de invazie, Putin spunea că Ucraina ”a fost creată de Rusia și nu a avut niciodată o existență de statalitate ca atare”.

Constatăm acum probleme cu școlile, cu gările, cu spitalele, care sunt atacate. Și mai multe dovezi îngrozitoare ale atrocităților și crimelor comise de Rusia au fost dovedite crime după cum am văzut în mormintele de Izium.

Acest război înseamnă dorința de a anihila statutul Ucrainei și dreptul la existență, este clar! Dreptul ucrainenilor de a exista ca popor! Oriunde v-ați afla, oriunde ați trăi, în orice ați crede, ar trebui să vă înghețe sângele în vene când auziți aceste lucruri.

De aceea, 141 de state s-au reunit la Adunarea Generală a ONU, pentru a condamna războiul desfășurat de Rusia contra Ucrainei. Statele Unite au oferit asistență umanitară, asistență de securitate și sprijin economic pentru Ucraina, în mod fără precedent, mai mult de 25 de miliarde până acum. Aliații și partenerii din întreaga lume au întărit și ei această colaborare. Până astăzi, mai mult de 40 de țări, prezente aici, au contribuit cu miliarde pentru a ajuta la echiparea Ucrainei.

(...)

Totuși, nu poți ocupa teritoriul unei națiuni, unui stat cu forța. Singura țară care se opune acestui lucru este Rusia. De aceea, noi, reuniți aici cu toții, trebuie să fim hotărâți să apărăm aceste principii pe care ne-am angajat să le apărăm ca membri ai ONU. Trebuie să afirmăm cu claritate și-n mod neclintit hotărârea noastră. Ucraina are aceleași drepturi de a aparține națiunilor suverane. Vom fi solidari cu Ucraina, ne vom dovedi solidaritatea împotriva agresiunii rusești” a spus, printre altele, președintele american Joe Biden, adresându-se Adunării Generale a ONU.

La Adunarea Generală a ONU participă, în persoană, și ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, după cum a confirmat Rusia, în 15 septembrie. În urmă cu o lună, Moscova anunța că preşedintele rus Vladimir Putin nu va susţine anul acesta un discurs la ONU. A ținut un discurs, unul de mobilizare a bărbaților din Federația Rusă. Astăzi, el a anunțat că a semnat un decret "Cu privire la anunțul mobilizării parțiale în Federația Rusă". Vezi aici textul decretului

Vladimir Putin afirma: "Noi, Rusia, nu ne vom abate de la traiectoria noastră suverană. În calitate de membru permanent la Consiliul de Securitate al ONU, avem intenţia să promovăm mai mult o agendă internaţională unificatoare (...) şi să contribuim la reglementarea unor grave crize regionale”. 

Citește și: Jens Stoltenberg: Putin a folosit "o retorică periculoasă şi nesăbuită". Ce preconizează secretarul general al NATO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel