Putin, intimidat de prezența lui Zelenski la summitul G20? Nu vrea să țină nici măcar un discurs online

Putin, intimidat de prezența lui Zelenski la summitul G20? Nu vrea să țină nici măcar un discurs online / Foto: Kremlin.ru
Putin, intimidat de prezența lui Zelenski la summitul G20? Nu vrea să țină nici măcar un discurs online / Foto: Kremlin.ru

Vladimir Putin nu va ține un discurs în fața participanților la summitul G20.

Președintele rus Vladimir Putin nu intenționează să se adreseze online participanților la summitul G20, a declarat secretarul de presă al șefului statului Dmitri Peskov, scrie Interfax.

"Nu, nu este planificat", a spus Peskov reporterilor, răspunzând la o întrebarea dacă mesajul președintelui rus va fi online sau video.

Anterior s-a aflat că delegația rusă la summitul G20 va fi reprezentată de ministrul rus de Externe Serghei Lavrov. Peskov a fost întrebat de ce președintele a decis să nu meargă la summitul G20.

"A fost decizia șefului statului, legată de programul său, legată de necesitatea ca el să se afle în Federația Rusă", a spus Peskov.

Potrivit lui Peskov, nici un mesaj video al lui Putin către participanții la summitul APEC din Thailanda nu este planificat. Anterior în presă s-a vehiculat faptul că Vladimir Putin nu ar vrea să meargă la summitul G20 pentru că la eveniment va participa și Volodimir Zelenski. Preşedintele ucrainean, a cărui ţară nu face parte din G20, a fost, de asemenea, invitat de Indonezia şi ar putea participa virtual.

Ucraina cere excluderea Rusiei din G20, motivând că Putin are mâinile "pătate de sânge"

Ministerul de Externe ucrainean, prin vocea purtătorului său de cuvânt, Oleg Nikolenko, a pledat marţi pentru excluderea Rusiei din Grupul celor mai puternice economii ale lumii G20 şi revocarea invitaţiei făcute preşedintelui rus Vladimir Putin de a participa la summitul acestui forum luna aceasta în Bali (Indonezia), relatează Reuters şi Ukrinform.

"Putin a recunoscut public că a ordonat atacuri cu rachete împotriva civililor ucraineni şi infrastructurii energetice" a Ucrainei, a explicat Oleg Nikolenko într-o postare pe Twitter.

"Având mâinile pătate de sânge, nu ar trebui să i se permită să stea la aceeaşi masă cu lideri mondiali"

"Având mâinile pătate de sânge, nu ar trebui să i se permită să stea la aceeaşi masă cu lideri mondiali. Invitaţia lui Putin la summitul de la Bali trebuie revocată, iar Rusia trebuie exclusă din G20", a insistat reprezentantul MAE ucrainean. Un val de atacuri cu rachete ruseşti a vizat luni centrale hidroelectrice şi alte infrastructuri energetice şi hidrotehnice de importanţă critică în Ucraina.

Rusia a declarat că a lovit ţinte militare şi de infrastructură energetică, dar Ucraina a infirmat, indicând că instalaţiile sale militare nu au fost vizate, potrivit Ukrinform.

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat în aceeaşi zi că atacurile, precum şi decizia Moscovei de a se retrage din acordul privind exportul de cereale ucrainene prin Marea Neagră au constituit un "răspuns" la atacul cu drone împotriva navelor Flotei Rusiei din Crimeea, pe care l-a imputat Ucrainei.

În cadrul unei conferinţe de presă, Putin a afirmat că dronele ucrainene au folosit aceleaşi coridoare maritime pe care le tranzitează navele de cereale în cadrul acordului intermediat de ONU şi Turcia.

ONU a contestat afirmaţia Moscovei potrivit căreia o navă civilă ucraineană care transporta cereale ar fi putut fi implicată în atacul cu drone împotriva navelor Flotei Rusiei din Sevastopol. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel