Putin face apel către armata Ucrainei să preia puterea în propriile mâini

Putin face apel către armata Ucrainei să preia puterea în propriile mâini / Foto: Kremlin.ru
Putin face apel către armata Ucrainei să preia puterea în propriile mâini / Foto: Kremlin.ru

Vladimir Putin a făcut declarații controversate despre armata Ucrainei.

Vladimir Putin a făcut din nou mai multe declarații controversate despre războiul din Ucraina. Liderul de la Kremlin susține că în confruntările cu armata rusă de pe teritoriul Ucrainei, nu unitățile obișnuite ale Forțelor Armate ucrainene sunt implicate în principal, ci "formațiunile naționaliste". El a cerut Forțelor Armate ucrainene să preia puterea în propriile mâini, scrie Interfax.

„Principalele ciocniri ale armatei ruse, așa cum era de așteptat, nu au loc cu unități obișnuite ale forțelor armate ale Ucrainei, ci cu formațiuni naționaliste, care, după cum știți, sunt direct responsabile pentru genocidul din Donbas și vărsarea de sânge din rândul civililor din republicile populare.”, a spus Putin.

VEZI ȘI: Război Rusia-Ucraina. Update: Soldați ruși, prinși la Kiev. Ministerul ucrainean al Apărării: Rusia suferă pierderi umane - Video /Live text

Cum încearcă Putin să își explice atacul asupra Ucrainei



În plus, potrivit acestuia, „elementele naționaliste introduse în componența unităților obișnuite ucrainene nu numai că le incită să ofere rezistență armată, ci, de fapt, joacă rolul detașamentelor. (...) Neo-naziștii plantează arme grele în zone rezidențiale și se comportă ca niște teroriști.”, a mai declarat acesta.

"Încă o dată, fac un apel către personalul militar al Forțelor Armate ale Ucrainei. Nu permiteți neonaziștilor să vă folosească copiii, soțiile și bătrânii ca scuturi umane", a spus Putin. "Luați puterea în propriile mâini. Se pare că ne va fi mai ușor să fim de acord cu tine decât cu această bandă de dependenți de droguri și neonazişti, care s-a stabilit la Kiev și a luat ostatic întregul popor ucrainean.", a mai spus liderul de la Kremlin.

Acuzații la adresa SUA

În plus, Vladimir Putin anunță că în evenimentele din Ucraina sunt implicați și consultanți străini, inclusiv consilieri americani.

"Vreau să acord cea mai înaltă evaluare acțiunilor soldaților și ofițerilor ruși, aceștia acționează cu curaj, profesionalism. Îndeplinesc eroic datoria militară, ei rezolvă cu succes cea mai importantă sarcină de a asigura securitatea poporului nostru și a Patriei noastre", a mai spus Putin. 

Vineri, în mijlocul zilei, secretarul de presă al lui Putin, Dmitri Peskov, a declarat, la o ședință de informare, că Kremlinul îl consideră pe Vladimir Zelenski președintele Ucrainei. Aproape simultan, la o conferință de presă, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat: „Nu vedem posibilitatea de a recunoaște un guvern democratic care oprimă și aplică metode de genocid propriului popor”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel