Urmărește emisiunea live


Putin amenință: Rusia îşi va urmări interesele fundamentale

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Rusia ca 'naţiune puternică şi independentă' va urmări doar acele politici 'care îi satisfac interesele fundamentale', a declarat luni preşedintele rus Vladimir Putin, citat de mass-media de stat ruse, potrivit EFE.

Într-o înregistrare video cu ocazia Zilei drapelului naţional, marcată în Rusia la 22 august, Putin a anunţat că 'de la 1 septembrie anul acesta, toate şcolile din ţară vor începe fiecare săptămână şcolară cu o ceremonie de ridicare a drapelului şi intonarea imnului'.

Rusia 'va rămâne fidelă valorilor tradiţionale şi, ca naţiune puternică şi independentă, va urma doar acele politici care îi corespund intereselor fundamentale', a declarat Putin, citat de Sputnik.

'Rusia este o putere mondială viguroasă şi independentă. Pe scena internaţională, ne angajăm să urmăm doar acele politici care satisfac interesele vitale ale ţării noastre', a insistat preşedintele rus în acelaşi discurs.

Drapelul rus, a declarat Putin, simbolizează 'credinţa în valorile noastre tradiţionale (...); adevăr şi dreptate, solidaritate şi compasiune, respect pentru istoria de secole neîntreruptă a Rusiei, realizările şi victoriile strămoşilor noştri - care ne inspiră să îngrijim şi să ne apărăm Patria şi să nu permitem niciodată hegemonia sau dictat străin'.

Liderul de la Kremlin a afirmat, potrivit Sputnik, că stindardul rus care presupune 'să trăim după propria noastră voinţă, alegându-ne propriul drum şi urmându-l, a devenit parte a codului genetic al poporului nostru'.

Potrivit acestuia, 'drapelul naţional şi Drapelul Victoriei nemuritor (în cel de-al Doilea Război Mondial) servesc la educarea valorilor patriotismului, cetăţeneşti şi responsabilităţii pentru destinele Patriei în rândurile tinerei generaţii', notează TASS.

La 24 februarie, preşedintele rus a anunţat începutul invaziei Rusiei în Ucraina în ceea ce el a numit o 'operaţiune militară specială' pentru demilitarizarea şi denazificarea ţării vecine, notează Agerpres. 

O grupare misterioasă de partizani anti-Putin a lansat un manifest care cheamă rușii la revoltă: Președintele de la Kremlin, uzurpator al puterii și criminal de război

O grupare misterioasă de partizani anti Vladimir Putin a lansat un manifest care îi cheamă pe ruși la revoltă.

O grupare misterioasă, necunoscută până în prezent, de auto-intitulați partizani ruși anti-Putin a lansat un canal de Telegram, după ce fostul parlamentar rus Ilia Ponomarev le-a atribuit asasinatul din Moscova în care a fost ucisă Daria Dughina, fiica lui Alexander Dughin.

Astfel, gruparea de partizani, auto-intitulată Armata Națională Republicană din Rusia, a postat manifestul în care îl portretizează pe Vladimir Putin drept „uzurpator al puterii și un criminal de război“. Partizanii îi cheamă pe rușii la revoltă față de regimul Putin.

Armata Națională Republicană din Rusia amenință că „îi va distruge“ pe toți oficialii statului rus care susțin politica președintelui Putin.

Partizanii cer terminarea imediată a invaziei din Ucraina. Aceștia precizează că „scopul nostru este de a opri distrugerea Rusiei și a vecinilor săi, de a opri activitățile unei mâini de oameni de afaceri de la Kremlin care au supt din bogăția poporului nostru și care comit astăzi crime în interiorul și în afara țării. Îi declarăm pe oficialii guvernului Federației Ruse și ai administrațiilor regionale complici ai uzurpatorului – cei care nu demisionează din funcție vor fi distruși de noi“.

Ce spune manifestul

Noi, activiștii, militarii și politicienii ruși, acum partizani și luptători ai Armatei Naționale Republicane, scoatem în afara legii pe războinicii, hoții și asupritorii popoarelor Rusiei!

Îl declarăm pe președintele Putin un uzurpator al puterii și un criminal de război care a modificat Constituția, a declanșat un război fratricid între popoarele slave și a trimis soldații ruși la o moarte sigură și fără sens.

Sărăcie și sicrie pentru unii, palate pentru alții – aceasta este esența politicii sale.

Credem că oamenii lipsiți de drepturi au dreptul să se revolte împotriva tiranilor.

Putin va fi detronat și distrus de noi!

Scopul nostru este de a opri distrugerea Rusiei și a vecinilor săi, de a opri activitățile unei mâini de oameni de afaceri de la Kremlin care au supt din bogăția poporului nostru și care comit astăzi crime în interiorul și în afara țării.

Îi declarăm pe oficialii guvernului Federației Ruse și ai administrațiilor regionale complici ai uzurpatorului – cei care nu demisionează din funcție vor fi distruși de noi.

Îi declarăm pe oamenii de afaceri care își câștigă banii din corupție și din legături cu funcționarii – trădători ai Patriei și complici ai uzurpatorului. Proprietățile celor care nu se pocăiesc și nu vorbesc public împotriva acestui guvern și a războiului său, și ei înșiși vor fi distruși de noi.

Îi declarăm pe angajații structurilor de putere drept complici ai uzurpatorului. Cei care nu depun armele și nu-și dau jos bretelele vor fi distruși de noi.

Noi declarăm încărcăturile militare și încărcăturile celor care câștigă bani în război și îl ajută financiar – ținte legale pe care le vom distruge.

Ne amintim de bombardamentele asupra caselor din Rusia care l-au adus pe Putin la putere. Știm că regimul nu se va opri la niciuna dintre cele mai odioase crime. Și declarăm: desfășurăm acțiuni doar împotriva persoanelor acestei puteri. Nu vom ataca obiecte civile și civili, iar dacă forțele de securitate ale lui Putin vor face astfel de provocări și ne vor atribui victimele, nu-i credeți!

Facem apel la soldații armatei ruse să nu mai tragă în frații noștri din alte țări – Georgia, Siria și altele.

Facem apel la toți rușii să se alăture rândurilor noastre și să ridice steagul alb-albastru-albastru al noii Rusii în locul tricolorului dezonorat de guvernul lui Putin.

Îi invităm pe cei care sunt gata să lupte să ne urmeze exemplul și să răstoarne acest regim inuman, ipocrit și antipopular!

Considerăm că este inacceptabil faptul că rușii au început să fie defăimați în întreaga lume din cauza crimelor de război comise de cei care nu au nici naționalitate, nici patrie și care iubesc doar banii și puterea.

Lumea nu este un dușman al Rusiei, iar Rusia nu este un dușman al umanității, iar noi vom dovedi acest lucru prin fapte.

Vom oferi protecție tuturor celor care ne urmează apelul.

Toți cei care duc la îndeplinire programul nostru până la schimbarea de regim sunt scutiți de răspundere conform legilor uzurpatorului.

După victoria noastră, îi vom elibera imediat pe toți cei condamnați ilegal de autoritățile lui Putin.

Vom da libertate tuturor popoarelor care locuiesc în Rusia și vom construi o nouă societate – o societate fără oligarhi, fără corupție, fără arbitrariul funcționarilor, fără sărăcie umilitoare.

O societate în care fiecare să fie recompensat în funcție de munca sa. O societate fără războaie și violență.

O societate în care puterea va aparține poporului, în care cetățenii își vor alege singuri liderii și vor organiza singuri viața orașelor și satelor lor.

O societate în care conducătorii nu vor fi capabili să sacrifice vieți omenești pentru propria măreție, ci se vor gândi la educație, medicină și progres științific.

O societate în care fiecare va fi mândru că s-a născut pe teritoriul Rusiei și va dori să trăiască în ea!

Trăiască Rusia liberă!

Oriunde vă aflați – luptați ca noi, luptați cu noi, luptați mai bine decât noi!

Haideți să ne curățăm Patria de mizerie! Victoria va fi a noastră!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel