Putin a semnat un act prin care se impune pedepsirea celor care răspândesc ”informații false”

Președintele Vladimir Putin a semnat un act prin care se prevede pedepsirea celor care răspândesc ”informații false”.

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat vineri seară o lege care prevede pedepse cu închisoare de până la 15 ani pentru informaţii false privind acţiunea Moscovei în străinătate, o armă represivă suplimentară pentru controlul informaţiilor privind ofensiva sa în Ucraina, relatează AFP, citat de Agerpres. 

Pedepasă de 15 ani de închisoare

Acest text, a cărui semnătură prezidenţială marchează intrarea în vigoare, pedepseşte difuzarea publică de informaţii false cu bună ştiinţă sub pretextul unor informaţii fiabile despre activităţi ale organelor de stat ruse în afara teritoriului rus.

Pedeapsa prevăzută creşte la 15 ani de închisoare dacă informaţiile false au antrenat consecinţe grave.

Această lege o completează pe cea adoptată la începutul lunii martie care prevede până la 15 ani de închisoare pentru publicarea de informaţii false despre armata rusă.

Serghei Șoigu, un mister la Kremlin

Moscova a lansat ieri imagini care pretind că îl arată pe ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, la o întâlnire a oficialilor de rang înalt, după ce acesta a dispărut din vizorul public timp de două săptămâni, scrie Daily Mail.

Videoclipul, lansat de presa de stat rusă, îl arată pe Șoigu într-un apel Zoom cu Vladimir Putin. Se spune că imaginile sunt de joi, 24 martie, dar au apărut suspiciuni că imaginile ar fi, de fapt, unele vechi. Șoigu, care se ocupă de invazia sângeroasă a Ucrainei, a dispărut pentru că are „probleme cardiace” și nu a mai fost văzut în public din 11 martie, alimentând speculațiile cu privire la locul în care se află, relata presa străină.

De ce se crede că imaginile cu Șoigu sunt trucate

În filmările publicate de agenția de presă de stat RIA, o imagine a lui Shoigu apare în mod misterios în colțul din stânga sus al unui ecran instalat în fața lui Putin, în timp ce președintele rus vorbea la Conferința sa de securitate. În clipele dinaintea apariției lui Șoigu, ecranul lui este negru și imaginea tremură pentru câteva secunde, în ciuda faptului că toți ceilalți oficiali apar clar pe ecran de la începutul convorbirii. Clipul nu conținea audio și nici nu arăta pe Șoigu vorbind.

Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel