Cum a trucat Kremlinul întoarcerea lui Serghei Șoigu. Videoclipul cu el ar fi o înregistrare veche. Fiica ministrului Apărării, poză în culorile Ucrainei - VIDEO

Cum a trucat Kremlinul întoarcerea lui Serghei Șoigu. Videoclipul cu el ar fi o înregistrare veche. Fiica ministrului rus al Apărării, poză în culorile Ucrainei  - VIDEO / Foto: Captură video Youtube
Cum a trucat Kremlinul întoarcerea lui Serghei Șoigu. Videoclipul cu el ar fi o înregistrare veche. Fiica ministrului rus al Apărării, poză în culorile Ucrainei - VIDEO / Foto: Captură video Youtube

Kremlinul ar fi trucat imaginile prin care a vrut să demonstreze că Serghei Șoigu nu a dispărut.

Moscova a lansat ieri imagini care pretind că îl arată pe ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, la o întâlnire a oficialilor de rang înalt, după ce acesta a dispărut din vizorul public timp de două săptămâni, scrie Daily Mail.

Videoclipul, lansat de presa de stat rusă, îl arată pe Șoigu într-un apel Zoom cu Vladimir Putin. Se spune că imaginile sunt de joi, 24 martie, dar au apărut suspiciuni că imaginile ar fi, de fapt, unele vechi. Șoigu, care se ocupă de invazia sângeroasă a Ucrainei, a dispărut pentru că are „probleme cardiace” și nu a mai fost văzut în public din 11 martie, alimentând speculațiile cu privire la locul în care se află, relata presa străină.

VEZI ȘI: Unde a dispărut ministrul Apărării al Rusiei, Serghei Șoigu. Nu a fost văzut de aproape 2 săptămâni

De ce se crede că imaginile cu Șoigu sunt trucate

În filmările publicate de agenția de presă de stat RIA, o imagine a lui Shoigu apare în mod misterios în colțul din stânga sus al unui ecran instalat în fața lui Putin, în timp ce președintele rus vorbea la Conferința sa de securitate. În clipele dinaintea apariției lui Șoigu, ecranul lui este negru și imaginea tremură pentru câteva secunde, în ciuda faptului că toți ceilalți oficiali apar clar pe ecran de la începutul convorbirii. Clipul nu conținea audio și nici nu arăta pe Șoigu vorbind.

Difuzarea filmării vine pe fondul unor rapoarte că relația lui Șoigu și Putin a devenit tensionată după ce operațiunea militară a Rusiei în Ucraina a dus la uciderea a peste 15.000 de soldați ruși.

VEZI ȘI:  Dispariții misterioase la Kremlin. După Șoigu, și Gerasimov, șeful Statului Major, dar și alte figuri-cheie sunt de NEGĂSIT. "A mai rămas Lavrov"

Fiica lui Șoigu, poză cu culorile steagului Ucrainei

Între timp, fiica mai mică a lui Șoigu, Ksenia, în vârstă de 31 de ani, a fost văzută pozând în culorile ucrainene de albastru și galben, într-o fotografie postată online.

Kremlinul a fost acuzat că a folosit filmări și imagini vechi ale lui Șoigu la televizor, după ce acesta a dispărut din vizorul publicului. Scandalul vine după ce s-a dezvăluit că Putin a început o vânătoare în cercul său și că ar fi din ce în ce mai precaut față de aliații apropiați, după ce SUA și Marea Britanie au primit informații ale planurilor sale militare.

Întrebat despre locul unde se află Șoigu, Kremlinul a spus că este de înțeles că ministrul Apărării a dedicat mai puțin timp aparițiilor în presă.

”Ministrul Apărării are multe în minte acum. O operațiune militară specială este în desfășurare. Acum nu este chiar momentul pentru activitatea mass-media.", a spus purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel