Dispariții misterioase la Kremlin. După Șoigu, și Gerasimov, șeful Statului Major, dar și alte figuri-cheie sunt de NEGĂSIT. "A mai rămas Lavrov"

Dispariții misterioase la Kremlin. După Șoigu, și Gerasimov, șeful Statului Major, dar și alte figuri-cheie sunt de NEGĂSIT. "A mai rămas Lavrov" / Foto: Captură video Youtube Euronews
Dispariții misterioase la Kremlin. După Șoigu, și Gerasimov, șeful Statului Major, dar și alte figuri-cheie sunt de NEGĂSIT. "A mai rămas Lavrov" / Foto: Captură video Youtube Euronews

Nu doar ministrului rus al Apărării, Sergei Șoigu, a dispărut timp 2 săptămâni din spațiul public. Se pare că și șeful Statului Major, Valeri Gerasimov, este de negăsit.

Ministrului rus al Apărării, Sergei Șoigu, a dispărut timp 2 săptămâni din spațiul public. El nu mai fusese văzut în public din 11 martie și existau zvonuri că ministrul era bolnav sau chiar ar fi fost arestat. Totuși, după aceste zvonuri, televiziunea rusă a difuzat imagini (mute) în care apare președintele Putin, care se pare că ține o reuniune a Consiliului de Securitate cu oficiali de rang înalt, inclusiv cu ministrul Apărării Serghei Șoigu (Vezi AICI știrea).

Doar că nu doar Șoigu a dispărut. Se pare că și comandantul Statului Major, Valeri Gerasimov, n-a mai apărut în public din data de 11 martie.

Potrivit portalului Hromadaske.ua, secretarul Consiliului de Securitate, Nikolai Patrușev, șeful Serviciului Federal de Securitate, Alexander Bortnikov și șeful Serviciului de Informații Externe, Serghei Narușkin ar fi "dispărut" și ei din buletinele oficiale de presă și din comunicările sistemului de propagandă. 

Consilierul lui Zelensky: Interesantă tăcere

Mihail Podolyak, consilier al lui Volodimir Zelensky, președintele Ucrainei, a numit dispariția inculpaților cheie din blocul de putere rus și a economiștilor din spațiul public „o nuanță informațională interesantă”.

„O nuanță informațională interesantă. De vreo două săptămâni încoace, două figuri cheie din blocul rus de putere - ministrul Șoigu și șeful de stat major Gerasimov, nu au apărut în spațiul public.

Au dispărut. De asemenea, nu există declarații de protocol sistemice și importante ale altor grei, inclusiv șefii serviciilor speciale Patrushev, Bortnikov, Naryshkin. Au dispărut și din protocoalele obligatorii. Mai tare decât de obicei, economiștii tac - prim-ministrul Mișustin, șeful Băncii Centrale Nabiullina, ministrul Reșetnikov. Într-un cuvânt, toată lumea a dispărut complet chiar și din spațiul public de protocol”, a spus Mihail Podolyak, potrivit Pravda.com.

Potrivit lui Podolyak, în spațiul public rus a rămas doar ministrul de externe Serghei Lavrov, „care încearcă să demonstreze pe piețele externe că, dacă Rusia nu va ucide civili în Ucraina, atunci Europa poate gândi lucruri rele”, dar și secretarul de presă al președintelui Federația Ruse, Dmitri Peskov, „care periodic crede sincer că totul este „conform planului unei operațiuni speciale” și, prin urmare, este imperativ să obținem cel de-al cincilea pachet de sancțiuni pentru Federația Rusă cu embargo petrolier și închiderea porturilor mondiale.

„Interesantă tăcere.”, a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel