Unde a dispărut ministrul Apărării al Rusiei, Serghei Șoigu. Nu a fost văzut de aproape 2 săptămâni

 Foto: Captură video Youtube Pervîi Canal
Foto: Captură video Youtube Pervîi Canal

Ministrul Apărării al Rusiei, Serghei Șoigu, nu a fost văzut de aproape 2 săptămâni.

Ultima dată, ministrul Apărării al Rusiei a apărut în spațiul public pe 11 martie, iar dispariția sa este cu atât mai suspicioasă cu cât acesta era extrem de prezent în spațiul public, scrie Unian.net. Jurnaliştii nu l-au văzut de 12 zile. Acest lucru este raportat de jurnaliștii de investigație ruși de la două publicații, Mediazona și Agenția.

De obicei, Șoigu este foarte activ în mass-media. Acesta a crescut semnificativ personalul serviciului de presă, iar departamentul a muncit din greu la o imagine publică. Până pe 11 martie, Șoigu a apărut aproape zilnic la știri. Acum, în spațiul de informare își amintesc ocazional de el, dar fără fotografii și videoclipuri proaspete.

În ultimul videoclip în care apare ministrul Apărării, acesta este filmat în timp ce decora combatanți care au participat la „operațiunea militară specială” din Ucraina. Pe 18 martie, numele său a mai fost pomenit într-un comunicat al Kremlinului, în care se spune că Putin a discutat cu membrii permanenți ai Consiliului de Securitate despre mersul campaniei. În aceeași zi, Pervîi Canal a difuzat o filmare în care apare Șoigu, însă filmarea era tot din 11 martie. Jurnaliștii de investigație ruși spun că și pe site-ul Ministerului Apărării ultimele informații  publicate sunt, de asemenea, datate din 11 martie.

Ce s-ar fi întâmplat cu Șoigu

Cum era de așteptat, au apărut primele speculații legate de dispariția sa. În cercurile apropiate Ministerului Apărării de la Moscova s-a vehiculat informația că Șoigu, unul dintre oamenii de încredere ai lui Vladimir Putin, ar avea probleme cu inima.

Totodată, jurnaliștii remarcă că nu doar Șoigu a dispărut. După 11 martie, nu au fost raportate evenimente cu participarea șefului Marelui Stat Major rus, Valery Gerasimov.

Reamintim că pe 24 februarie, armata rusă a pătruns pe teritoriul ucrainean dis-de-dimineață. Mai întâi, invadatorii au bombardat instalațiile militare și apoi au atacat așezările pașnice, în special Kiev, Mariupol, Cernihiv, Harkov, Herson și Nikolaev. Serviciile secrete ucrainene raportează că președintele rus Vladimir Putin și ministrul rus al apărării Serghei Șoigu se pregătesc să implice minori în războiul împotriva Ucrainei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel