Puterea a pierdut majoritatea la Senat

serban-radulescu
serban-radulescu

Senatorul Şerban Rădulescu şi-a anunţat demisia din grupul PDL. El va activa ca independent. Arcul guvernamental a pierdut astfel majoritatea în această Cameră a Parlamentului.

Demisia senatorului Şerban Rădulescu a adus puterea la egalitate cu opoziţia, fiecare având în prezent 68 de reprezentanţi. Va fi astfel extrem de dificil pentru Cabinetul Boc să treacă anumite proiecte prin Senat, singura spreranţă rămânând la Camera Deputaţilor, acolo unde puterea încă are o majoritate solidă.

"Situaţia e dificilă, în special pentru legile organice, cred că Guvernul şi PDL şi coaliţia vor trebui să aibă, pe proiectele de legi pe care vor dori să le treacă, mă refer în principal la legile organice, să aibă o consultare directă şi productivă cu partidele din opoziţie, altfel va fi o situaţie foarte delicată în Senat", a declarat Petru Filip, senator PDL, la Realitatea TV. "Vor trebui să ştie să negocieze, să comunice foarte bine atât cu membrii grupului celor care susţin Guvernul, dar şi cu cei din opoziţie. Cred că altă soluţie nu există în acest moment", a mai spus senatorul. Senatorul PDL, Şerban Rădulescu, a anunţat luni în plenul Senatului că părăseşte grupul parlamentar al PDL şi devine parlamentar neafiliat ce va activa ca independent, iar plecarea sa schimbă raportul de forţe întrucât opoziţia devine majoritară, scrie NewsIN. Anunţul lui Rădulescu a fost întâmpinat cu aplauze de parlamentarii opoziţiei din partea PNL şi PSD. Serban Rădulescu şi-a început cariera politică postdecembristă ca membru al PNŢCD din 1993 până în anul 2007 şi a deţinut funcţia de preşedinte al PNŢCD Cluj între 2004 şi 2007. În 2007, Rădulescu a devenit preşedinte al PLD Cluj, după care a intrat în PDL, fiind ales în 2008 senator de Cluj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel