Urmărește emisiunea live


PSRO: Petiţie pentru românii din Diaspora privind plata CAS

Partidul Social Românesc a lansat o petiţie prin care plata CAS de către românii din străinătate care nu pot face dovada veniturilor să fie una opţională, a anunţat sâmbătă liderul partidului, Mircea Geoană.

'În acest moment, pe Codul de procedură fiscală există o prevedere ca veniturile transmise de către cei care muncesc în străinătate către familii să fie impozitate şi să fie acolo unde nu există asigurări sociale pe care să le poată demonstra în faţa ANAF, sunt taxate aceste venituri cu cei 5,5% contribuţii pentru asigurări de sănătate.

În opinia noastră, a PSRO - şi vom lansa o petiţie în acest sens - este anormal ca cei care din motive diferite nu pot face această dovadă să fie taxaţi pentru servicii de care nu beneficiază în România. Deci ei muncesc în străinătate şi este anormal ca pentru bunuri şi servicii de natura asigurărilor de sănătate, la care nu apelează, să fie taxaţi', a declarat Geoană într-o conferinţă de presă.

[citeste si]

PSRO intenţionează să propună şi un proiect legislativ ca aceste contribuţii care 'devin automate din partea statului român' să devină facultative. 'Astfel încât cei care nu au o formă de asigurare socială în străinatate dacă doresc să contribuie în ţară cu 5% sau cu contribuţia obligatorie să o facă, iar cei care nu doresc să aibă libertatea să opteze pentru acest subiect. Este o reacţie firească pe care românii din străinătate o au. Toată lumea vorbeşte despre importanţa diasporei, despre miliardele de euro pe care românii le trimit (...), iar când e vorba de impozitare ei sunt primii care trebuie să fie puşi într-o astfel de situaţie. Dacă vreţi, este o situaţie comparabilă cu cei care nu au venituri şi care au fost obligaţi de către stat să contribuie în mod obligatoriu - la care guvernul a revenit la o poziţie ceva mai flexibilă', a detaliat Mircea Geoană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel