PSD și PNL reiau negocierile azi. Justiția, Munca și Finanțele vor fi discutate de liderii celor două partide

Foto: Facebook Marcel Ciolacu
Foto: Facebook Marcel Ciolacu

Negocierile pe programul de guvernare al viitorului Guvern PNL-PSD-UDMR continuă duminică, urmând să fie finalizate capitolele Finanţe, Justiţie şi Muncă.

Sâmbătă, o nouă rundă de discuţii a avut loc la Palatul Parlamentului, cu participarea preşedinţilor PSD şi PNL, Marcel Ciolacu, respectiv Florin Cîţu.

Potrivit preşedintelui PNL, au fost finalizate toate capitolele din programul de guvernare, cu excepţia Finanţelor, Justiţiei şi Muncii.

După încheierea negocierilor pe marginea programului de guvernare vor urma discuţiile pentru ministere, apoi discuţiile cu privire la premier.

Liderul PNL, Florin Cîţu, a declarat că speră ca săptămâna viitoare să fie dat un vot în Parlament pentru învestirea noului Executiv.

Între punctele rămase în discuţie, asupra cărora nu s-a ajuns la un numitor comun, se numără cele legate de impozitarea progresivă şi desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).

Legat de "taxa pe lux" cerută de PSD, preşedintele PNL a afirmat, sâmbătă, că în acest moment nu există niciun argument pentru modificarea Codului fiscal, iar măsurile cerute acum au figurat în programul de guvernare al PSD, între 2017-2019 şi nu au fost aplicate.

El a subliniat că "taxe mai mari nu vor face decât să crească veniturile acum". "După aceea, aceste taxe vor fi eludate, iar veniturile la buget vor scădea", a adăugat Florin Cîţu.

Cât priveşte desfiinţarea SIIJ, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a susţinut, vineri, că trebuie găsite alte soluţii pentru închiderea MCV.

"Cred că am fost foarte clar: în acea zonă trebuie intervenit şi văzut ce trebuie făcut astfel încât să închidem MCV, dar nu prin desfiinţarea SIIJ", a adăugat Marcel Ciolacu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel