PSD, remaniere, numiri noi. Bogdan Chirieac: Eu cred că se va ajunge și la ...

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Analistul politic Bogdan Chirieac explicat, la România TV, că gestul președintelui Iohannis de a refuza două din propunerile de remaniere îi face rău inclusiv sieși, dar mai ales țării.

"Cred că mai poate să îl refuze pe domnul Drăghici la transporturi, deși mă îndoiesc că va face acest lucru. Întrebarea este că...vedeți orice text dacă îl citești cu rea voință, îl poți înțelege așa cum crezi tu. A fost refuzat omul pe funcție, adică doamna Olguța Vasilescu pe funcția de la transporturi, sau a fost refuzat omul ca atare. Adică cu alte cuvinte nu mai poate refuza nicio funcție de ministru în mandatul lui Klaus Iohannis. Mi mi se pare că lucrurile sunt așa cum a spus ministrul justiției, dânsul chiar știe drept. Asta nu l-ar împiedica pe domnul Iohannis să facă o întrebare la Curtea Constituțională. În mod evident doamna Olguța Vasilescu îl incomodează. Eu cred că se va ajunge și la CCR. Nu cred că îi va numi repede pe cei propuși acum. Intrebarea este însă respingi un om la ministerul respectiv sau îl respingi din tot guvernul. Cum e logic să se întâmple", a declarat Chirieac. 

Care este întrebarea fundamentală în acest caz

Analistul politic a fost întrebat apoi ce consideră că a câștigat președintele prin refuzul de a face cele două numiri și cele două revocari. Asta e întrebarea cea mai profundă care s-a pus în tot scandalul: ce are de câștigat președintele. Pentru mine este evident că nu are a câștiga nimic. Acest gen de obstrucționare a guvernului legtim, a majorității parlamentare nu face decât țării și excelenței sale președintele României. Nu reușește să mulțumească pe nimeni. Zona aceea extremistă nu este mulțumită, pentru că acolo nu se ține seama de lege de constituție. Adică acolo dacă președintele ar putea să îi aresteze mâine pe toți mebri guvernului, ar fi delir. Ar spune așa da. Ați văzut ce reacția a fost în cazul doamnei Andronescu. Președintele a acționat corect. Nu se mai putea cu un interimar acolo. I se urca presa în cap", a mai spus Chirieac.  

Noile propuneri, anunțate de premierul Dăncilă

”Am hotărât astăzi, în CExN, cele două nominalizări și anume pentru Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Lia Olguța Vasilescu, pentru Ministerul Transporturilor, Mircea Drăghici. În unanimitate am hotărât acest lucru. Acestea sunt cele două nominalizări pe care le vom înainta în perioada imediat următoare către președintele României”, a declarat Dăncilă.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel