PSD propune oficial comasarea prezidențialelor cu referendumul

congres-PSD
congres-PSD

Comitetul Executiv Național al PSD a decis, vineri, să înainteze propunerea organizării referendumului pentru revizuirea Constituției concomitent cu primul tur al alegerilor prezidențiale din 2014.

”Vom propune ca referendumul pentru modificarea Constituţiei să aibă loc odată cu primul tur al alegerilor prezidenţiale. În acest fel există timp suficient, încă un an de zile, nu doar pentru a primi opiniile Comisiei de la Veneţia, Comisiei Europene, dar şi pentru a îmbunătăţi proiectul. La fel, evident, condiţia de cvorum va fi îndeplinită”, a declarat președintele PSD, Victor Ponta, la sfârșitul reuniunii, potrivit Agerpres.

Premierul a mai vorbit vineri și despre modificarea legii 315/1998, pentru ca procesul regionalizării să progreseze, dar și despre europarlamentare, exprimându-și dorința ca social-democrații să ia cel mai bun scor în primăvara lui 2014.

CExN al PSD a decis calendarul acţiunilor la nivel naţional pentru perioada următoare: la alegerile pentru organizaţia de tineret, care vor avea loc la Braşov, candidaţii au decis să meargă împreună, în echipă. Congresul organizaţiei de femei a PSD va avea loc la Iaşi, în timp ce al pensionarilor partidului va fi tot în această toamnă, la Sibiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel