PSD, după rezultatul la prezidențiale. Chirieac: Prezența lui Oprea, motiv de război

Congres PSD
Congres PSD

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat prezența lui Gabriel Oprea la sediul PSD în seara alegerilor prezidențiale, dar și ce urmează pentru PSD după înfrângerea de ieri.

„Situația cu Gabriel Oprea este de genul 'la câte probleme are PSD-ul și-a mai construit singur una'. Reacția dură a doamnei Firea arată o poziție contrară în partid față de decizia luată de doamna Viorica Dăncilă. Lucrurile trebuie lămurite”, a precizat Bogdan Chirieac.

Analistul politic a continuat. „Urmează o perioadă de analiză în PSD. Nimeni nu crede că partidul va sta liniștit să constate că a pierdut și alegerile prezidențiale și nu se va întâmpla nimic. Vor fi perioade de analiză, mai ales că partidul nu prea s-a implicat în campania electorală a doamnei Dăncilă. Trebuie văzute motivele pentru care nu s-a întâmplat acest lucru”.

„Există județe unde prezența la vot a fost sub orice critică. Nici partidul nu a făcut ceea ce trebuie la prezidențiale, nu a făcut nici la europarlamentare. Adevărul este că PSD nu a analizat în mod real de ce a pierdut europarlamentarele în condiția în care a avut o guvernare bună, o guvernare curajoasă care a ținut România pe podium în permanență în privința creșterii economice. Sunt datele Eurostat, FMI și Banca Mondială”, a completat Chirieac.

Chirieac: Prezența lui Gabriel Oprea la PSD, casus belli în partid

Întrebat dacă „Viorica Dăncilă va avea viață lungă în fruntea partidului” în contextul rezultatului de la prezidențiale și a fotografiei în care Gabriel Oprea era prezent la sediul partidului, analistul politic a menționat:

„Nimeni nu poate răspunde azi la această întrebare. Cred că mai degrabă prezența lui Gabriel Oprea va fi casus belli (n.r. - motiv de război) pentru o încercare de răsturnare a doamnei Dăncilă. Acesta ar putea fi pretextul”.

Chirieac a comentat și mesajul lui Adrian Năstase care a atenționat că cea mai mare greșeală pe care o poate face în acest moment PSD e să ”cadă într-un conflict intern” iar un Congres PSD în preajma Crăciunului ar fi nociv.

„Adrian Năstase spune un lucru esențial. Încă de azi noapte la partid erau zvonuri pentru un Congres până în Crăciun. Adrian Năstase spune că trebuie o analiză iar mai apoi Congresul poate să aibă loc după alegerile locale. Până la urmă PSD e un partid viu. În ciuda rezultatului dezastruos e un partid autentic, un partid bazat mai mult pe oameni politici decât pe ofițeri sub acoperire. Încă e în această situație, dar proporția e pe cale să se egalizeze între unii și alții. PSD va avea reacția cea mai potrivită pentru partid. În rest, electorat de stânga există în România și e mai numeros decât cel de dreapta. Din nefericire nu suntem o țară de antreprenori și intelectuali”, a mai precizat Bogdan Chirieac la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel