PSD: Deciziile Curţii Constituţionale dezamăgesc milioane de români

CURTEA CONSTITUTIONALA
CURTEA CONSTITUTIONALA

PSD îşi exprimă dezamăgirea cu privire la deciziile luate marţi de Curtea Constituţională, prin care Legea bugetului, Legea unitară a salarizării, Legea cadru a salarizării si Legea de adoptare a OUG 50 privind creditele populaţiei au fost declarate ca fiind în acord cu Legea fundamentală.

"Aceste decizii nu ar fi trebuit să aibă valenţă politică. Prin aceste decizii, nu opoziţia este cea care a pierdut o luptă cu puterea, la arbitrajul Curţii Constituţionale, ci milioanele de români care vor fi afectaţi de actele normative în discuţie", se arată într-un comunicat al PSD.

În opinia social-democraţilor, este vorba de "legi nedrepte cu românii şi cu necesităţile acestora din momentul de faţă".

PSD susţine că adoptarea acestor legi a fost forţată de către actuala putere într-o manieră care confirmă totalul dezinteres al partidelor din coaliţia de guvernare şi al preşedintelui României faţă de necesitatea dezbaterii politice şi a dialogului social.

"Într-un interval de timp extrem de scurt au fost adoptate, prin angajarea răspunderii Guvernului, acte normative care vor influenţa viaţa a milioane de români pe zeci de ani de acum încolo. Doar într-un stat în care mecanismele democratice sunt dispreţuite este posibil aşa ceva, fără dezbatere publică reală, fără dialog cu partenerii sociali, fără respectarea celor care nu au, pentru moment, majoritate parlamentară. Din păcate, România se confruntă la acest moment cu o putere care, la toate nivelurile sale, dispreţuieşte profund democraţia", se mai arată în comunicat, citat de Mediafax

PSD susţine că această atitudine a puterii este cea care a împins Curtea Constituţională în postura de a arbitra excesiv problemele în dezbatere publică, în locul rezolvării acestora pe calea dialogul politic şi social refuzat de toate partidele de la guvernare şi de preşedintele României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel