PSD atacă virulent: PDL a jefuit bugetul public. Își finanța campaniile cu bani din șpagă

Purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, spune că social-democrații nu primesc lecții de la "noul PDL", pe care îl acuză că a băgat "mâna până la cot" în bugetul public, cerându-le liberalilor să nu-și apere "penalii" și să se delimiteze de corupție.

"Principala preocupare a doamnei Andreea Paul în aceste zile ar trebui să fie legată de gravele acuzații de corupție la adresa guvernului din care a făcut parte. Doamna Paul ar trebui să le explice românilor cum este posibil ca, în timp ce lor li se tăiau salariile, li se impozitau pensiile iar taxele erau crescute, partidul din care face parte își finanța campaniile electorale cu bani proveniți din șpagă, iar membrii săi marcanți se lăfăiau în lux, opulența lor fiind plătită cu bani furați de la cetățenii acestei țări", a arătat Firea într-un comunicat remis redacției.

Andreea Paul a cerut recent audierea ANAF și a Curții de Conturi în Comisia de Buget a Parlamentului, după ce raportul Curții pe 2013 a constatat o gaură de 1,1 miliarde de euro în bugetele publice.

"În timp ce doamna Paul a fost consiliera unui premier al cărui miniștri au băgat mâna în bugetul țării până la cot, actualul guvern este cel care a scos la iveală multe dintre aceste infracțiuni și a înștiințat autoritățile competente despre ele. Guvernul Ponta va colabora în continuare cu Justiția pentru ca toate jafurile din perioada de guvernare a PDL să fie descoperite și autorii lor pedepsiți", mai spune Gabriela Firea.

Gabriela Firea-Alina Gorghiu. Firea răspunde atacurilor lui Gorghiu, făcute la interviul DCNEWS

"Dacă noul PDL - pentru că Noul PNL este nimic altceva decât un nou PDL - dorește să demonstreze că s-a schimbat în bine, atunci ar trebui să nu-și mai apere penalii, să se delimiteze de corupție și să se concentreze mai mult pe ce poate face pentru români, nu pe inventarea unor noi scandaluri.

Pedeliștii nu se mai pot comporta ca și cum în perioada lor de guvernare nu s-a întâmplat nimic, asta în timp ce procurorii ne spun că prejudiciul pe care l-au adus României se ridică la miliarde de euro", conchide senatorul PSD. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel