Provident Financial România, portofoliu de peste 269.000 de clienți activi pe primul semestru

provident
provident

Compania de credite de consum Provident Financial România a acordat împrumuturi în valoare de 54,9 milioane de euro în prima jumătate a acestui an, în creștere cu aproximativ 12%, comparativ cu perioada similară din 2012, și a încheiat primul semestru cu un portofoliu de peste 269.000 de clienți activi. Datele sunt cuprinse în raportul financiar prezentat marți la Londra de către compania-mamă, grupul britanic International Personal Finance (IPF), unul dintre cei mai importanți furnizori de împrumuturi la domiciliu din Europa, cu activități în şase ţări din Europa Centrală şi de Est, precum şi în Mexic.

Veniturile Provident Financial România au depășit 37,2 de milioane de euro în primul semestru din 2013, în creștere cu 10% față de aceeași perioadă din 2012. În cei șapte ani de prezență pe piața locală, compania a investit în România peste 180 de milioane de euro și a contribuit la bugetul de stat cu taxe în valoare de peste 25 de milioane de euro.

„În primele șase luni din acest an am continuat să investim în extinderea operațiunilor și în dezvoltarea oamenilor noștri. Am deschis deja 10 puncte de lucru noi și avem în plan o extindere geografică similară în a doua jumătate a anului, ceea ce ne va permite să deservim aproape în totalitate populația urbană din toate județele țării. Ne menținem obiectivul de a avea peste 500.000 de clienți activi în România în următorii ani”, a declarat Ivo Kalik, directorul general al Provident Financial România.

În acest an, Provident a deschis puncte de lucru în județele Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin, Tulcea și Sălaj, singurele județe pe care compania nu le deservea până în acest moment.

Provident Financial România se va extinde și în Bulgaria

În primul trimestru al acestui an, grupul IPF a anunțat că își va extinde operațiunile pe piața din Bulgaria pe baza infrastructurii pe care a dezvoltat-o în România.

“Avem deja o sucursală în Sofia, am recrutat peste 20 de angajați pentru entitatea noastră din Bulgaria și suntem în ultima fază de testare a sistemelor. Ne așteptăm să emitem primul nostru împrumut în Bulgaria până la sfârșitul lui septembrie și să atingem potențialul maxim al acestei piețe – de circa 100.000 de clienți activi – în 4-5 ani”, a adăugat Ivo Kalik.

Despre Provident Financial România
Provident Financial România este prima instituţie financiară din România care oferă serviciul opțional de gestionare la domiciliu a creditului, prin intermediul căruia clienţii pot primi banii în 48 de ore chiar la ei acasă, unde un agent îi va vizita apoi pentru încasarea ratelor. Compania este parte a grupului britanic International Personal Finance (IPF), care are peste 2,4 milioane de clienţi în șase ţări din Europa Centrală şi de Est, precum şi în Mexic. IPF a anunţat, pentru primul semestru din 2013, venituri de 423 milioane de euro și un profit brut de 49 de milioane de euro, valoarea împrumuturilor totale emise la nivel de grup fiind de 571 milioane de euro.

Instituție financiară nebancară înregistrată în Registrul General al Băncii Naționale a României, Provident Financial România este parte a grupului britanic IPF, acesta fiind al doilea cel mai mare angajator britanic din Europa Centrală și de Est și una dintre cele mai puternice 250 de companii internaţionale listate la Bursa din Londra.

În cei șapte ani de prezență pe piața locală, compania a investit în România peste 180 de milioane de euro și a contribuit la bugetul de stat cu taxe în valoare de peste 25 de milioane de euro. Provident are acum peste 780 de angajați și colaborează cu peste 3.800 de agenți independenți în peste 70 de orașe din întreaga țară (www.provident.ro).

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel