EXCLUSIV  Proteste PSD, CULISE. Marius Pieleanu: Problema MAJORĂ

Sociologul Marius Pieleanu a indicat pentru DCNews principalele probleme cu care se confruntă Partidul Social Democrat în încercarea de a organiza mitingurile de amploare anunțate. 

Sociologul Marius Pieleanu spune că din punctul lui de vedere, un miting cu 100 000 de oameni în București ar fi avut un mai mare impact, decât o mulțime de alte mitinguri în țară, cu câteva mii de oameni. 

"55 000 de oameni au fost la lansarea candidaturii lui Victor Ponta pe Arena Națională și nu îi puteai cuprinde cu privirea. 100 000 de oameni ar umple Piața Universității și toată Calea Victoriei până la bulevardele Lascăr Catargiu și Magheru. Ar fi o cifră care ar înclina balanța în București. Protestele răsfirate prin țară aduc două probleme: o dată că nu au anvergură, iar a doua problemă este că vor apărea găuri, dizidențe. Anumiți lideri politici au spus deja că nu vor să participe la organizarea mitingurilor, alte organizații sunt destul de slabe și totul va avea un aspect de șvaițer," a spus Marius Pieleanu. 

Sociologul spune că organizarea mai multor mitinguri în țară ar putea duce la o problemă importantă pentru organizațiile PSD din Capitală, care nu pot mobiliza 100 000 de oameni. 

"Cea mai mare problemă este în București. Dacă vor fi organizate mai multe mitinguri în țară, Capitala va avea clar o problemă. Bucureștiul ar trebui să adune cel puțin 100 000 de oameni. Sectoarele 2 și 3, cu aglomerări mari urbane și organizații puternice pot aduce aproximativ 50 000 de oameni, ceea ce înseamnă matematic, că restul de patru sectoare ar trebui să aducă fiecare, peste 10 000 de oameni, ceea ce este foarte greu de realizat. Nu cred că respectivele organizații vor putea să strângă acest număr. Există o mare reticență în București în acest sens, legat de numărul de oameni care pot participa la protestul PSD," a mai spus Pieleanu. 

Reamintim că mai multe organizații PSD din teritoriu au decis să organizeze mitinguri locale, iar unii baroni social-democrați sunt încă nehotărâți. 

Cele mai mari mitinguri ar putea fi organizate în sudul țării, acolo unde PSD-ul este mai puternic, în județe precum Olt, Dolj, Gorj, Teleorman,  sau mai spre estul țarii, în Vrancea(Marian Oprișan deocamdată nu ar vrea). În Ardeal și în vestul țării, misiunea pare să fie una dificilă pentru PSD. Social-democrații pot beneficia de sprijin important de asemenea în Argeș sau Vâlcea. Organizații precum Brăila(fieful lui Mihai Tudose) sau Iași, au situația incertă în privință acestor mitinguri. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel