Proteste magistraţi. Bădălău: "Nu mi se pare normal"

Niculae Badalau
Niculae Badalau

Preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a declarat că nu i se pare normal ca magistraţii să protesteze faţă de proiectele de modificare a legilor Justiţiei, afirmând că acestea pot suferi modificări în parcursul legislativ.

Referindu-se la la magistraţii care au ieşit în faţa instituţiilor în care lucrează pentru a protesta faţă de aceste proiecte, Bădălău a spus:

"Magistraţii nu au voie, prin lege, să protesteze. Au ieşit în faţa sediilor. Aşa cum vă spuneam, este o lege care încă nu e finalizată. Atunci, pentru ce protestează? Amendamentele sunt nişte proiecţele mai mici care sunt sau nu aprobate. Inclusiv la Camera Deputaţilor, colegii mei de partid au depus amendamente care au fost respinse. Posibilitatea asta există şi la Senat. Să manifestăm preventiv nu mi se pare normal".

Întrebat ce le transmite celor care au protestat în Piaţa Victoriei, Bădălău a spus:

'Să citească proiectele de lege şi să nu manifeste şi să discute pe nişte proiecte, ci să vadă că până la final, cu siguranţă, vor fi nişte legi foarte bune pentru societatea românească. Dar cred că sunt şi influenţaţi şi am urmărit câteva declaraţii ale dânşilor care nu au nicio legătură cu ceea ce se întâmplă în substanţa legii'. Bădălău a explicat că majoritatea parlamentară nu a comunicat opiniei publice modificările pentru că 'aceste proiecte sunt în faza de dezbatere'.

[citeste si]

'Senatul e Cameră decizională şi până la sfârşit la Senat poate să aibă alt sens. (...) În stradă, democratic, se exprimă o opinie. Părinţii acestor legi sunt cele două Camere ale Parlamentului. (...) Printr-o lege nu poţi mulţumi pe toată lumea, dar noi încercăm să-i mulţumim pe majoritatea oamenilor cu legile astea. Au fost foarte multe amendamente. Unele bune, altele rele. Am văzut că în media s-au discutat unele amendamente, cu toate că ele erau respinse şi nu aveau nicio soluţie. Tot felul de aberaţii', a adăugat luni Bădălău la Parlament.

Magistraţi de la mai multe instanţe din ţară au protestat luni faţă de proiectele de modificare a legilor Justiţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel