EXCLUSIV  Proteste copii. Lia Olguța Vasilescu, MESAJ clar pentru părinți

Ministrul Muncii a vorbit despre acuzele care i-au fost aduse în ultima perioadă în ceea ce privește sancționarea părinților care au participat la proteste împreună cu ai lor copii.

Olguța Vasilescu a ținut să sublinieze în exclusivitate pentru DC News Live, faptul că ministerul nu a făcut nicio plângere împotriva părinților care au participat împreună cu ai lor copii la proteste.  Totodată, ministrul a explicat și cum s-a ajuns la mediatizarea acestui subiect.

”Nu am făcut nicio plângere. Nu are Ministerul Muncii calitatea să ia vreo măsură. Măsurile sunt luate de către poliție. Acolo a fost o interpretare împotriva mea. 

La biroul de presă al Ministerului Muncii s-au depus mai multe întrebări din partea jurnaliștilor dacă există plângeri la Protecția Copilului, organism aflat în subordinea Ministerului Muncii. Noi am transmis către Protecția Copilului întrebarea, dacă există vreo sesizare împotriva cuiva că a participat la miting cu copii. Ni s-a răspuns că da. Au fost mai multe ONG-uri, jurnaliști și persoane fizice care au depus astfel de sesizări.

O parte din ele au fost clasate deoarece erau anonime și nu se putea ține cont de ele. Celelalte, conform legii, se trimit poliției. Nu a avut niciun fel de legătură ministrul Muncii sau cineva din aparatul nostru cu vreo astfel de tentativă de a sancționa pe cineva”, a precizat Olguța Vasilescu pentru DC News Live.

”Legea este foarte clară. Nu se pot folosi copii la manifestări care au ca scop rostul de a influența deciziile autorităților. Iar un miting unde se cere Guvernului să retragă o ordonanță de urgența, este o încercare de influențare a autorităților”, a conchis ministrul Muncii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel