Urmărește emisiunea live


Proteste, ciocniri violente. Grevă generală, țară paralizată

Protestatarii din mai multe orașe braziliene au incendiat autobuze și s-au ciocnit cu poliția vineri, în timpul primei greve generale din Brazilia de peste două decenii, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

La Sao Paulo, ei au mărșăluit spre reședința președintelui Michel Temer. Resturile arse din cel puțin opt autobuze se vedeau în centrul metropolei Rio de Janeiro, unde poliția a tras cu gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc asupra protestatarilor mascați.

Sindicatele au declarat greva generală pentru a protesta față de intenția lui Temer de a trece prin parlament măsuri de austeritate și acte normative care ar slăbi legislația muncii și ar ajusta sistemul de pensii.

Președintele, aflat în capitala Brasilia, a condamnat violența unora dintre manifestanți și a afirmat într-un e-mail că grupuri mici au blocat accesul populației la transportul în comun.

În ciuda protestelor, Temer și unii membri ai guvernului său de centru-dreapta au susținut că greva este un eșec. Sindicatele afirmă contrariul și arată că s-au alăturat milioane de muncitori din domenii importante, cum ar fi industriile auto și petrolieră, învățământul și chiar sectorul bancar, din toate cele 26 de state ale Braziliei și din Districtul Federal.

Potrivit Reuters, mulți analiști se așteaptă la un impact imediat redus al protestelor, deoarece președintele este susținut de parlamentari, care vor aproba măsurile de austeritate.
Precedenta grevă generală a avut loc în Brazilia în 1996, pe fondul privatizărilor și reformei legislației muncii promovate de fostul președinte Fernando Henrique Cardoso.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel