PROTESTE anti-restricții în România. Chirieac: Mi-e teamă de un lucru

Foto: Guvernul României
Foto: Guvernul României

Analistul politic Bogdan Chirieac a spus că protestele din România se vor extinde și a punctat aspectul esențial pe care trebuie să îl înțeleagă guvernanții.

”Pe de o parte, pot să fiu de acord cu revendicările oamenilor. Aceste proteste se vor extinde și tot mai mulți vor participa. Însă nu sunt de acord că protestele sunt îndreptate împotriva unui singur om, Raed Arafat. Omul acesta a făcut ceva pentru România în ultimii ani. Este singurul competent din această zonă de decizie. Pe de altă parte, pot să înțeleg că oamenii sunt revoltați pe măsurile Guvernului. Dacă se cerea demisia Guvernului, dacă se cerea demisia lui Ludovic Orban pentru compromisul impardonabil făcut în fața USR... avea sens. Nu mă deranja nici dacă cereau demisia lui Vlad Voiculescu. Aveau sens aceste cereri. Dar să ceri demisia unui om care totuși este singurul care știe ce se mănâncă acolo...

Măsurile acestea nu sunt luate de Raed Arafat! El propune, dar Guvernul dispune. (...) Este de neînțeles de ce s-a redus programul magazinelor. Ca să crească aglomerația?! Nimeni nu înțelege de ce funcționărimea neesențială nu este lăsată acasă, fie să lucreze de acasă, fie în concediu de odihnă o lună. Pot fi soluții fezabile”, a zis Bogdan Chirieac.

”Mi-e teamă de următorul fapt. Dacă Bucureștiul nu se va contamina de acest virus al revoltei, toate demonstrațiile din țară nu vor avea niciun efect. Repet! Nu trebuie să ne ducem în cealaltă parte. Regulile trebuie păstrate în continuare, cu masca în spațiul public, vaccinarea, dar anumite măsuri sunt aberante, fiind îndreptate către bruma de economie a României care mai există. Cineva acolo sus trebuie să înțeleagă că Franța, Germania, Marea Britanie își pot permite să meargă cu motoarele la relanti și să dea de mâncare cetățenilor lor, dar România nu e în situația asta!”, a mai declarat analistul politic Bogdan Chirieac, la România TV.

VEZI ȘI Chirieac, propunere SIMPLĂ în pandemie în loc de măsurile aberante: Atenție! Noi nu dansăm pe aceeași poziție cu Franța, Germania sau Marea Britanie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel