Protestatarii au făcut haos la Târgul de Crăciun din Constanța. Urlete și îmbrânceli cu jandarmii/ VIDEO: ”O să dărâm gardurile zi de zi”

foto captură video
foto captură video

Un grup, format din femei și bărbați, s-a încăierat, vineri seara, cu jandarmii, pentru a intra la Târgul de Crăciun din Constanța. 

Protestatarii au forțat intrarea la Târgul de Crăciun din Constanța. Târgul este organizat în parcul arheologic, iar cei care protestează vor să intre fără certificat verde. 

”Oamenii nu au ținut cont de copiii care se aflau în târgul de Crăciun și au forțat gardurile montate de autorități, au dărâmat o parte dintre ele și s-au încăierat cu forțele de ordine. Nu au ținut cont de nimic în încercarea lor disperată de a intra în Târgul de Crăciun fără a avea certificatul verde. Nu i-au împiedicat nici privirile speriate ale copiilor prezenți în parc și nici lacrimile acestora. În timp ce ei provocau acest circ și forțau gardurile, constănțenii responsabili așteptau în ordine să intre în parc”, spun reprezentanții Primăriei Constanța, conform Mediafax. 

”Până mâine să DISPARĂ gardul”

”Să încercăm să intrăm, că suntem cu copiii, vrem să intrăm, avem copii” se aude spunând o femeie pe filmare. Un bărbat spune că a dat notificare ca ”până mâine să dispară gardul”. ”Haideți să stăm compacți, să ne adunăm compacți” se aude o femeie în vârstă. ”Încet, să ne adunăm compacți, să fim toți” spune și femeia care filmează, ea afirmând că ”suntem într-un parc public”. ”Nu este doar parcul vaccinaților, să ni se interzică să intrăm. Chițac, ia târgul și fă-l la tine în curte. Acest parc a fost făcut din banii cetățenilor” continuă ea. ”Nu este normal ce se întâmplă, au pus gard. Dorim să intrăm, pentru că este parcul nostru, al cetățenilor” insistă ea: ”Și eu am plătit taxe”.

Filmarea e făcută în parc, însă problema este Târgul de Crăciun, mărginit de garduri

Femeia, în timp ce vorbește, după cum arată și filmarea, este în parc. În interiorul Târgului de Crăciun nu are acces, fiind necesar certificatul verde. De altfel, toate Târgurile de Crăciun organizate de primării sunt pe spațiul public, fie într-o piață, fie într-un parc. La unele se intră cu certificat verde, la altele, precum cel organizat de Primăria Municipiului București, se plătește suplimentar și o taxă. 

”Eu am reușit să intru”

Filmările live ale femeii, Sandor Maria, au mii de reacții și mii de comentarii. ”O să primim amenzi toți” spune o altă femeie participantă la mișcarea de protest. ”O să dărâm gardurile zi de zi” spune femeia care filmează. Ea a încercat să intre în parc, moment în care a fost oprită de paza parcului și în care a început să țipe că vrea să intre în parc. ”Aveți grijă la copil, lăsați oamenii să intre” i-a spus un alt bărbat din pază, iar un altul a afirmat că nu-i blochează nimeni accesul, să arate certificatul verde. În cele din urmă, femeia a intrat la Târgul de Crăciun: ”Eu am reușit să intru, nu știu dacă și ceilalți au reușit”. Ulterior, jandarmeria i-a arătat drumul spre ieșire. Ea nu purta nici masca de protecție. 

”De ce tragi de mine?” se aude femeia, moment în care un jandarm îi răspunde: ”Nu trage nimeni de tine”. În acel moment, ea începe să strige către alți protestatari și să-i jignească pe cei care au dus-o în afara târgului, ținând-o de brațe. Ea i-a acuzat că au împins-o. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel