PROTEST în faţa Tribunalului, după decizia privind dosarul "10 august"

Protest în faţa Tribunalului Bucureşti după decizia de clasare definitivă a dosarului violenţelor din "10 august".

Zeci de persoane protestează, miercuri, în faţa Tribunalului Bucureşti. Mitingul vine urmare a deciziei magistraţilor de a nu redeschide dosarul "10 august".

"Pe 10 August, Jandarmeria Română a ales să dea undă verde atacurilor asupra celor 200000 de cetățeni, atacuri cu gaze diverse, flashbangs, bastoane, garduri, tunuri de apă, gloanțe de cauciuc, așa cum tratezi inamicul într-un război civil. Peste 800 de persoane au fost rănite și au depus plângere penală împotriva comportamentului abuziv, iar spitalele au fost asaltate în noaptea aceea de adulți și copii deopotrivă. Instrumentarea acestui dosar este o mascaradă, o bataie de joc la adresa tuturor.

Dezamăgirea e cu atât mai mare cu cât sute de mii de oameni au protestat peste 3 ani pentru independența justiției în momentul în care aceasta putea fi acaparată de gruparea Dragnea&Co. Cum e posibil o astfel de decizie când există sute de mărturii? Cum poate explica un procuror sau un judecător furia cu care au acționat jandarmii atunci? Practic, justiția românească a legitimat acel atac asupra cetățenilor", se arată într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook Evoluţie în instituţie.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel