Protest în fața școlii unde un copil de 8 ani a fost violat de două ori

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Într-un caz șocant care a zguduit comunitatea, părinții elevilor se adună în fața Școlii “Nicolae Titulescu” din București, pentru a-și exprima indignarea și îngrijorarea. 

Dezvăluirile făcute de Antena 3 CNN au scos la iveală un caz de abuz asupra unui copil de opt ani, care ar fi fost violat de două ori în toaleta școlii. Conducerea unității de învățământ este acuzată că a mușamalizat situația, iar părinții cer răspunsuri urgente din partea directoarei școlii.

În primul caz, presupusul violator avea numai 11 ani, iar victima, un băiețel de 8 ani, a fost abuzată sexual în toaleta de la parter. Dosarul s-a clasat, invocându-se vârsta mică a agresorului, care nu putea răspunde penal.

Documentele oficiale confirmă abuzul petrecut în școala din centrul Bucureștiului. Cu toate că toată lumea știa că el este băiețelul violat din toaletă, conducerea școlii a mușamalizat totul în exterior. Victima a devenit ținta bullying-ului în școală, iar mama băiatului a reușit să-l mute la altă instituție de învățământ. Cu toate acestea, la un an și câteva luni distanță de prima agresiune, băiețelul a fost violat din nou.

“A fost violat de două ori! De două ori, nu o dată! De două ori! Prima dată avea 8 ani când a fost abuzat. Era clasa zero. Noi am aflat la sfârșitul clasei, într-o joi, iar vineri am fost la doamna directoare. S-a întâmplat în toaleta școlii, la parter. Copilul mi-a zis că la toaletă nu era zăvor”, a declarat mama copilului violat, pentru Antena 3 CNN.

Părinții sunt acum îngrijorați și temători să-și mai lase copiii la ore, iar comunitatea cere măsuri urgente și o anchetă riguroasă pentru a aduce la lumină adevărul și pentru a asigura siguranța elevilor.

Comunicatul școlii:

”Având în vedere informațiile vehiculate în mass-media în ultimele trei zile, cu privire la o presupusă agresiune sexuală, comisă asupra unui fost elev al școlii noastre din ciclul primar, atât din nevoia corectei informări a opiniei publice, cât și din necesitatea evidentă de a asigura climatul optim în interiorul unității de învățământ, vă comunicăm următoarele:
Când ne-a fost sesizată posibilitatea comiterii de abuz asupra unui elev, de către un alt elev al școlii, am pus la dispoziția organelor abilitate, din prima clipă, absolut toate informațiile necesare clarificării situației. Din perspectiva instituției noastre si a prerogativelor legale ce ne revin, am desfășurat, în egală măsură, anchete interne, în spiritul unei maxime transparențe si dorinței sincere de a clarifica toate aspectele.

În cadrul procedurii judiciare, primul dosar a fost clasat, în anul 2022. Ulterior, o altă plângere la organele abilitate, cu privire la același elev, a condus la deschiderea unui alt dosar, care este in curs de desfășurare.

Menționăm că din considerente legale și procedurale, cât și pentru a proteja intimitatea elevilor potențial implicați, până la concluziile oficiale ale unei anchete, am considerat oportun să existe discreție cu privire la caz, neasumând riscul traumatizării psiho-emoționale sau excluziunii pentru vreun copil înscris la școala noastră.

În lumina celor de mai sus, coroborate cu întreaga disponibilitate a conducerii Școlii Gimnaziale Nicolae Titulescu, de a depune absolut toate diligențele pentru clarificarea situației, cu dorința de a îndeplini responsabilitatea ce ne revine, punem întotdeauna interesul elevilor noștri pe prim-plan.
Pentru orice alte aspecte de clarificat, rămânem permanent la dispoziția părinților și celor interesați, asigurându-i că am acționat permanent cu profesionalism și corectitudine, în spiritul imperativelor morale și legale.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel