EXCLUSIV  Protest împotriva „ORDONANȚEI AUSTERITĂȚII” Guvernului Cîțu, la Cluj: Hoții! Vrem aplicarea Legii statutul feroviarului!

Peste 100 de persoane ai Sindicatului 'Libertatea Căi Ferate Cluj' au protestat în fața Prefecturii, fiind nemulțumiți de măsurile de austeritate impuse de Guvernul Cîțu.

Principala indignare a protestatarilor este decizia Guvernului Cîțu de a proroga Legea statutului feroviarului. Oamenii au strigat 'Hoții! Hoții!' ,'Vrem respect!' și au afișat pancarte cu mesaje, precum: 'Vrem Statutul feroviarului!', 'Investiții în material rulant!' și 'Vrem o cale ferată modernă!'. 

'Vom continua protestele în toată țara! Suntem hotărâți! Nu este normal ca după 5 ani de încercare a Legiferării statului feroviarilor, Guvernul Cîțu vrea acum să amâne Legea pentru 2022 sau 2023, deși trebuia să o pună în aplicare în luna martie a acestui an. Vrem aplicarea acestei legi cel puţin din perspectiva creşterilor salariale şi a posibilităţii de a ieşi cu 5 ani mai repede la pensie începând cu luna septembrie a acestui an, dar și schimbarea trenurilor vechi cu trenuri noi! Vrem o cale ferată modernă! Vrem respect!', a declarat un participant la protest, pentru DC News.

Amintim că Guvernul Cîțu a publicat „ORDONANȚA AUSTERITĂȚII”. Printre măsuri se propune prorogarea până la 1 aprilie 2022 a datei de intrare în vigoare a Legii nr. 195/2020 privind statutul personalului feroviar.

Această lege aprobă pentru personalul feroviar, atât din cadrul instituțiilor publice cât și din cadrul operatorilor economici cu capital majoritar de stat, drepturi de natură salarială și de asistență socială cu impact asupra bugetului de stat generat, în principal, de creșterea compensației serviciului public de transport feroviar de călători și a cheltuielilor cu administrarea infrastructurii feroviare de circa 978 milioane lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel