Protest 10 august. Asociația Evoluție în Instituție: A avut un organizator

Rodica Mitu / 20 aug 2018 / 20:05 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

În contextul informațiilor vehiculate în ultimele zile, Asociația Evoluție în Instituție face o serie de precizări, luni, 20 august.

”1. Protestul din data de 10 august a avut un organizator, așa cum prevede legea 60/1991 (Alexandru Dan Baban-Neacșu). În data de 14 iunie, Primăria Generală a Municipiului București a primit prin fax „o declarație prealabilă„, după modelul tip care se regăsește în anexa 1 din legea menționată mai sus. Conform art. 12 alin. 1 din aceeași lege, organizatorul are obligația de a transmite această declarație cu cel puțin 3 zile înaintea datei de desfășurare a evenimentului. Atât timp cât nu a intervenit nici un act administrativ care să interzică adunarea publică, sau retragerea declarației de către sus-numitul Alexandru Dan Baban-Neacșu, aceasta este legală și are organizator.

2. Aceste lucruri au fost confirmate inclusiv de vice-primarul Aurelian Bădulescu într-o emisiune televizată. Declarațiile vice-primarului le găsiți între minutele 24:15 și 27:53 al clipului video din următorul link: https://youtu.be/qZuln5TerdI?t=24m15s.

3. Atât timp cât declarația prealabilă nu a fost retrasă de către organizator, din punct de vedere juridic, acesta își va asuma toată responsabilitatea prevăzută de lege, așa cum sperăm că va face și Jandarmeria Română.

Totodată, având în vedere presiunea ce se fac pe procurorii care anchetează abuzurile Jandarmeriei din data de 10 august 2018, aceștia fiind cercetați de către Inspecția Judiciară, Asociația Evoluție în Instituție va trimite o solicitare pentru cercetarea judecătoarei Adina Daria Lupea, care pe data de 11 august 2018, s-a antepronunțat public în favoarea Jandarmeriei privind violențele din ziua protestului.

Pentru orice informații, vă stăm la dispoziție.

Persoană de contact:
Cristian Mihai Dide”, precizează Asociația Evoluție în Instituție pe Facebook.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24