Propunere Finlanda, președinție Consiliul UE. Dăncilă: Respingem așa ceva!

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a declarat marţi că respinge propunerea Finlandei, care a spus că poate prelua Preşedinţia Consiliului UE în locul României, spunând că ţara noastră este pregătită şi preşedintele Klaus Iohannis ştie acest lucru.

În ceea ce priveşte mesajul pe care l-ar transmite premierului finlandez în legătură cu propunerea ţării sale, prim-ministrul a afirmat: 'Categoric că respingem acest lucru, de fapt, am văzut că şi Finlanda a înţeles că România este pregătită şi că putem să facem faţă cu succes Preşedinţiei rotative pe care o vom prelua de la 1 ianuarie 2019'. Fiind întrebată dacă găseşte nepotrivite declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la faptul că România nu este pregătită pentru Preşedinţia Consiliului UE, Dăncilă a răspuns: 'Domnul preşedinte Iohannis, prin astfel de afirmaţii, prin îndemnurile de a răsturna Guvernul, deserveşte profund interesele României'. 'Respect instituţia prezidenţială, ca de altfel toate instituţiile statului. Aţi văzut că sunt adepta fermă şi totală a unei bune conlucrări, dar mă văd obligată să resping şi chiar să condamn o astfel de atitudine distructivă a preşedintelui României. Mă întreb ce vrea domnul preşedinte, anarhie, instabilitate politică? Pentru că eu cred că numai asta poţi obţine atunci când (...) vii cu astfel de afirmaţii care aduc o imagine negativă nu numai în interiorul României, ci este preluată şi în exterior', a mai afirmat Dăncilă.

Nu a fost formulată nicio cerere

Premierul Finlandei, Juha Sipila, a anunţat marţi că guvernul său şi-a ridicat luni gradul de pregătire în cazul unei eventuale cereri a României de a inversa ordinea preluării Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene anul viitor, dar a precizat că nu a fost formulată nicio astfel de cerere, transmite radioteleviziunea publică finlandeză Yle. Sipila a afirmat că tensiunile politice din România nu vor afecta calendarul Preşedinţiei Consiliului UE. El a declarat agenţiei de presă STT că România nu are nicio intenţie de a-şi amâna termenul de şase luni la Preşedinţia Consiliului UE. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel