PROIECT: PSD şi PDL propun suspendarea ratelor la bănci pentru săraci

rate_banca_2_tn
rate_banca_2_tn

De pe o zi pe alta, parlamentarii nu știu ce să mai inventeze pentru a da bine în ochii electoratului. Ultima trăsnaie vine din partea PSD și PDL, care,  nici mai mult, nici mai puțin au bălmăjit un proiect numit "Măsuri de combatere a sărăciei extreme", care a ajuns în dezbaterea senatorilor. Parlamentarii Puterii şi ai Opoziţiei propun ca cei care nu-şi mai pot plăti ratele să fie scutiţi timp de trei ani. Din punctul de vedere al bancherilor, este o aberaţie.

Familiilor cu rate la banci şi cu o situaţie de săracie extremă, adică nu au mai mult de 4 lei pe zi de persoană pentru alimentatie, li se pregăteşte ceva. Mai mulţi parlamentari vor ca băncile să le suspende ratele timp de 3 ani până la reglementarea situaţiei financiare a acestora.

Potrivit actului normativ, ratele nevoiaşilor ar urma să fie suportate de stat, din rezerva Băncii Naţionale, informează realitatea.net.

Bancherii spun că legea ar fi o aberaţie, în vreme ce oamenii de rând sunt sceptici.

Iniţiatorii proiectului, deputaţi PSD şi PDL, îşi dau seama acum, după ce legea a intrat în Parlament, că au propus ceva irealizabil. Unii nici nu mai ştiu de ce au făcut-o, alţii nici măcar nu-şi mai asumă proiectul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel