Proiect în Guvern: și cetățenii turci ar putea intra doar cu buletinul în România

Foto Pexels
Foto Pexels

După anunțul că românii vor putea merge doar cu buletinul în Turcia, surse informează că s-ar pregăti în Guvern reciproca. 

Proiectul prevede ca și cetățenii turci să intre în România doar cu buletinul. Sunt discuții în acest sens cu Turcia, cu scopul de a atrage mai mulți turiști, dar și pentru a se putea angaja mai ușor cetățenii turci în România. Proiectul se află în lucru, spun surse guvernamentale. 

O altă chestiune importantă la care Guvernul a purtat tratative cu Turcia este reluarea exportului de ovine din România spre Turcia. Guvernul și ANSVSA au insistat că este extrem de important acest lucru, din punct de vedere economic pentru România. Practic, ar însemna un plus în balanța import-export dintre România și Turcia.

În prezent există o diferență între import și export de 3.5 miliarde de dolari în favoarea Turciei, în contextul în care toate schimburile comerciale dintre cele două țări totalizează 10 miliarde de dolari.

Amintim faptul că o delegație guvernamentală, condusă de premierul Marcel Ciolacu,  a efectuat o vizită oficială în Turcia. În urma acestei vizite, românii vor putea călători în Turcia doar cu buletinul, fără pașaport, de la 1 iunie 2024. Decizia este oficială. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel