Proiect consum droguri. Lazăr Gigel, atac la Manole: Un alt fiasco în materie de antidrog

droguri
droguri

Deputatul bucureștean Florin Manole (PSD) a depus joi, în Parlament, un proiect de modificare a Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, potrivit căruia consumul de droguri va fi permis în camere special amenajate. 

Președintele CIADO, Lazăr Gigel, critică acest proiect, susținând că ”s-a mai trezit un deputat care nu înțelege nimic din Antidrog”.

”S-a mai trezit un deputat ce nu înțelege nimic din ANTIDROG, ca doar puțină imagine nu strică. Se vorbește de 9.000 consumatori droguri injectabile fără să se specifice că de fapt acest număr reprezintă consumatorii ce primesc seringi la schimb prin ONG-uri în mare parte. Se uită de cei ce folosesc seringi între ei fără să primească de la ONG-uri sau cei ce sunt sub tratament în diferite instituții specializate. Opinăm că numărul consumatorilor de droguri injectabilel în București, depășește 50.000 persoane. Proiectul de lege se referă la consumatorii de droguri injectabile uitându-se de consumatorii a celorlalte tipuri de droguri .... Un alt fiasco în materie de antidrog.”, spune acesta.

Potrivit proiectului depus de Florin Manole, legea anti-drog se completează prin înființarea unor „camere de consiliere și consum supravegheat" de droguri, descrise drept „facilități sanitare sterile, amenajate special, în care persoanele dependente pot primi consiliere și pot consuma supravegheat droguri într-un mediu sigur, în prezenţa unei echipe multi-disciplinare de profesionişti, cu scopul de a reduce riscurile asociate consumului de droguri în spații publice, atât pentru consumatori, cât și pentru comunitate".

Inițiatorul susține că datele de la Agenția Națională Antidrog arată că peste 1.000.000 de seringi pe an se utilizează de către consumatorii de droguri injectabile în București și multe dintre seringi zac aruncate în spații publice reprezentând un pericol pentru sănătatea publică.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel