Programul USL în domeniul turismului: Prima piscină, bariere în larg pentru alge și extinderea sezonului pe Litoral

piscina_litoral
piscina_litoral

Programul USL în domeniul turismului pe litoral prevede extinderea sezonului, derularea programului "Prima piscină" pentru hoteluri cu cofinanțare de la stat, dar și amplasarea de bariere în larg pentru oprirea algelor.

Totdată, USL propune reglementarea poluării fonice, crearea de cât mai multe parcări pe litoral, introducerea obligativității reabilitării exterioare a hotelurilor, extinderea sezonului - "obligativitatea prin metode stimulative și mai puțin coercitive, a deschiderii tuturor unităților de la 1 mai la 30 septembrie".

Viziunea Uniunii asupra turismului pe litoral include și realizarea de evenimente și programe speciale care să crească gradul de ocupare în luna mai, construirea șoselei costiere Constanța- Portișa, reluarea proiectului stațiunii Europa.

În privința turismului montan, USL dorește continuarea programului "Superschi în Carpați" și a programului "domeniul schiabil Predeal- Azuga" începute în 2001, derularea programului "Domeniu schiabil zona Făgăraș", rezolvarea problemei legate de inexistența parcărilor la pârtiile de schi care creează probleme majore în perioada de iarnă, realizarea de noi pârtii prin parteneriate stat- privat, scrie newsin.

Totodată, USL are în vedere, în privința agrementului în zona montană aqua parcuri în stațiunile mari, piscine acoperite prin parteneriate comunitate locală - administrație centrală - investitor privat, realizarea de terenuri acoperite de tenis, baschet prin parteneriat public privat, realizarea de parcuri tip "Aventura" în aer liber, patinoare artificiale în marile stațiuni montane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel