Program ”after school”. Veste importantă pentru toți elevii

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat joi că în bugetele primăriei pe care o conduce şi în cele ale primăriilor de sector, pe anul viitor, vor fi cuprinse servicii de 'after school' pe lângă toate şcolile.

"Împreună cu cei şase primari de sectoare am stabilit să introducem în proiectul de buget pe care îl creionăm acum, la Primăria Generală şi la cele de sector, un plan pentru crearea de servicii 'after school' pe lângă toate şcolile din Capitală, ca o necesitate care a venit din partea asociaţiilor de părinţi. Ne-am întâlnit de mai multe ori cu aceştia şi ne-au spus că nu toate familiile îşi permit să plătească 'after school' în sistemul privat. Sunt foarte multe familii care au nevoie de susţinerea noastră, care au nevoie de servicii din partea primăriilor. Va fi o prioritate, începând cu anul viitor, şi cuprindem aceste servicii în bugetul anului viitor", a spus Firea la evenimentul "Sistemul educaţional preuniversitar - domeniu prioritar în Programul de Guvernare al PSD", scrie Agerpres.

Ea a adăugat că o altă propunere care a venit de la primăriile de sector este crearea de cantine pe lângă şcoli, cantine care să ofere o masă caldă elevilor, iar aceste programe au început deja la câteva şcoli.

"Am demarat deja un alt program, dorim să deschidem curtea şcolii pentru activităţi de recreere, activităţi de sport şi de asemenea de socializare. Acestea să nu mai fie nişte perimetre care să fie deschise în timpul cursurilor, ci şi în afara cursurilor şi la sfârşitul săptămânii. Am inaugurat un astfel de spaţiu în Sectorul 6. (...) E adevărat, este nevoie să venim şi noi cu o participare, şi anume să putem să avem o pază şi să avem securitatea copiilor sau părinţilor care vin în aceste spaţii şi acest lucru se poate realiza cu o investiţie minimă. Nu este ceva care să copleşească un buget al unei Municipalităţi sau al unei primării de sector", a menţionat primarul Bucureştiului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel