Profesori reținuți că au luat mită la bacalaureat

bacalaureat-rezultate
bacalaureat-rezultate

Patru profesori din Slobozia, județul Ialomița au fost reţinuţi după ce au primit bani de la elevi care au susţinut examenul maturității.

Ei au pretins şi primit bani de la zece elevi, pentru a interveni pe lângă membrii comisiilor de evaluare a lucrărilor de la bacalaureat, pentru ca absolvenţii să obţină note de promovare a bacalauratului.

Profesorii Stere Sorin, Manea Cristian, Nica Balaciu și Dinu Marius Răzvan au fost reţinuţi sub acuzaţiile de de luare de mită şi trafic de influenţă, fiind duşi în arestul Poliţiei Judeţene, au anunțat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa. Joi urmează să fie prezentaţi magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă, pentru 29 de zile.

Unul dintre profesorii reţinuţi, Manea Cristian, a fost şi candidatul Partidului Ecologist Român la Consiliul Judeţean Ialomiţa, iar Nica Balaciu a fost numită de curând director al unei unităţi de învăţământ din municipiul Slobozia.

Cei patru profesori au fost membri în comisia de examinare a centrului organizat în cadrul Grupului Şcolar "Alexandru Ioan Cuza" din Slobozia. Nica Balaciu, unul dintre cei patru profesori, a fost numită vicepreşedinte al centrului.

"Pot să vă confirm că procurorii Parchetului Ialomiţa şi ofiţerii DGA au solicitat Inspectoratului deciziile de numire în centrele de examinare a celor patru profesori, documentele prin care cei patru profesori au fost numiţi în funcţie. Asta ştiu eu, despre anchetă nu pot să vă spun nimic", a declarat Otilia Dumitru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel