Prof. univ. dr. Nicolae Istudor a fost confirmat, prin Ordin de Ministru, în funcția de Rector al Academiei de Studii Economice din București

Prof. univ. dr. Nicolae Istudor
Prof. univ. dr. Nicolae Istudor

Prof. univ. dr. Nicolae Istudor a fost confirmat, prin Ordinul de Ministru nr. 3923/28.02.2024, în funcția de Rector al Academiei de Studii Economice din București, pentru un mandat de cinci ani, începând cu data de 5 martie 2024, având și calitatea de ordonator de credite.

Prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rectorul în exercițiu al universității, a fost investit cu votul membrilor comunității universitare joi, 22 februarie 2024. Au participat la procesul electoral 87,05% dintre persoanele cu drept de vot din ASE, dintre care 84,62% s-au exprimat în favoarea candidaturii prof. univ. dr. Nicolae Istudor. Senatul universitar a validat în unanimitate, în ședința sa extraordinară din 28.02.2024, rezultatul votului pentru alegerea Rectorului ASE.

Prof. univ. dr. Nicolae Istudor se află la finalul celui de-al doilea mandat de Rector, după alți 16 ani de prezență activă în top managementul ASE. Este absolvent al Facultății Economia şi Gestiunea Producţiei Agricole şi Alimentare (ASE) ca șef de promoție în 1993, iar din anul 1999 este doctor în economie. Din 1993 este cadru didactic în cadrul ASE, parcurgând toate etapele didactice, de la preparator universitar până la profesor universitar, titlu obținut în anul 2007.

Prof. univ. dr. Nicolae Istudor a avut două mandate de prorector în ASE în perioada 2008-2016, iar din 2016 până în prezent a exercitat funcția de Rector al Academiei de Studii Economice din București și ordonator de credite.

În perioada 2001-2004 a fost Director general și consilier al ministrului pe probleme economice în Ministerul Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale, iar pentru aproximativ un an a fost Secretar de Stat - Dezvoltare rurală și politici agricole în cadrul aceluiași minister.

Din 2016 este Președinte al Asociației Facultăţilor de Economie din România (AFER) și Vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Rectorilor.




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel